Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εκδηλώσεις για μαθητές από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου

18 Μαΐ 2018 στις 09:00 - 12:30

Η 18η Μαΐου έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων με σκοπό του εορτασμού: «Τα μουσεία να γίνουν φορείς πολιτιστικών ανταλλαγών, για την ενίσχυση της μόρφωσης, για την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, για την ειρήνη και τη συνεργασία ανάμεσα στους λαούς».

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων εορτάζεται κάθε χρόνο με διάφορες εκδηλώσεις και είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά τα μουσεία και τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία. Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».

Τα Μουσεία κατέχουν σήμερα κομβικό ρόλο στις σχέσεις που δημιουργούνται μέσω του διαδικτύου, ενώ παράλληλα αποτελούν το επίκεντρο πολλών και διαφορετικών κοινωνικών δικτύων. Η συνεχής διεύρυνση του κοινού, που αποτελεί μόνιμο στόχο των μουσείων, απαιτεί στις μέρες μας ενισχυμένη διασύνδεση των μουσείων μεταξύ τους, με άλλους φορείς και με το κοινό. Επίσης απαιτούνται νέες προσεγγίσεις για τη διάδοση της μουσειακής εμπειρίας στα κοινωνικά δίκτυα (στην ψηφιακή ή στην αναλογική τους μορφή) και την ενίσχυση του μορφωτικού τους χαρακτήρα.

Σε όλη την Ελλάδα, από 12 Μαΐου έως 20 Ιουνίου θα πραγματοποιούνται από μουσεία και άλλους πολιτιστικούς φορείς εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες εκδηλώσεις.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου (Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, Αρκαδίου 214), θα πραγματοποιηθούν:

Στις 9.00: «Ζωγραφίζοντας τη μνήμη»
Πρόγραμμα για παιδιά της Α/βάθμιας εκπαίδευσης θα σχεδιάσουν εκθέματα της επιλογής τους που θα αναρτηθούν στο αίθριο και στον διαδικτυακό κόμβο του Μουσείου.
Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση.

Στις 11.30: «Τάξε μου να σου κάμω» (τα τάματα στην αρχαιότητα)
Πρόγραμμα για παιδιά της Β/βάθμιας εκπαίδευσης. Εικαστική προσέγγιση των αντικειμένων από τα Ιερά Κορυφής του Βρύσινα και των Ατσιπάδων. Τα έργα τους θα αναρτηθούν στο αίθριο του Μουσείου και στον διαδικτυακό κόμβο.

Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση (τηλ 28310 54668).

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
18 Μαΐ 2018
Ώρα:
09:00 - 12:30
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Διοργανωτής

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου
Τηλέφωνο:
28310 54668

Χώρος Διεξαγωγής

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνο
Αρκαδίου 214
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
28310 54668