Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές Γ’ Γυμνασίου

7 Μαΐου στις 17:00 - 19:00

Δωρεάν

Η μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο σηματοδοτεί για τους εφήβους, την οικογένειά και τους εκπαιδευτικούς τους, την αφετηρία μιας νέας, δημιουργικής, ωριμότερης και, αναμφίβολα, πιο απαιτητικής περιόδου της ζωής τους. Στη διάρκεια της, θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις που θα καθορίσουν τη μελλοντική τους εξέλιξη . Η δε λήξης της, συμπίπτει με την ενηλικίωση και τις ευθύνες που την συνοδεύουν.

Συνεκτιμώντας την ταχύτητα μεταβολής των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών, την καινοτομία και τον πλούτο των αναδυόμενων ειδικοτήτων, το πλήθος των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων που προϋποτίθενται για την ένταξη των νέων σε μια επισφαλή, ανταγωνιστική και διαρκώς μετασχηματιζόμενη αγορά εργασίας, γίνεται σαφώς αντιληπτή η σημασία του έγκυρου και αξιόπιστου επαγγελματικού τους προσανατολισμού.
Με στόχο λοιπόν τη διευκόλυνση των σημερινών εφήβων, μαθητών της Γ’ Γυμνασίου των Σχολείων του Δήμου Ρεθύμνης, στη λήψη ορθών και κατάλληλων αποφάσεων για τη μελλοντική τους επαγγελματική διαδρομή, η Κοινωνική Υπηρεσία και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρεθύμνης, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Επαγγελματικός προσανατολισμός: Από το Γυμνάσιο στο Λύκειο».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου 2022, στις 5 το απόγευμα, στο «Σπίτι Πολιτισμού» (Οδ. Βερνάδου, Παλιά Πόλη).

Στη διάρκειά της, εξειδικευμένος Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού θα παρέχει στους συμμετέχοντες στοχευμένη πληροφόρηση που θα τους βοηθήσει να κάνουν εύστοχες ακαδημαϊκές και επαγγελματικές επιλογές και να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα τους. Επιπλέον, καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί θα παρουσιάσουν τα διαθέσιμα Προγράμματα Σπουδών στο ΕΠΑΛ και στο Ενιαίο.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
7 Μαΐου
Ώρα:
17:00 - 19:00
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Διοργανωτής

Δήμος Ρεθύμνου

Χώρος Διεξαγωγής

Σπίτι του Πολιτισμού
Βερνάδου 12
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
2831040150