Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εκδήλωση με θέμα «Επαναπροσδιορίζοντας το βίαιο παρελθόν: Διεπιστημονική μελέτη των περιθανάτιων κακώσεων των θυμάτων του Αρκαδίου»

7 Νοέ 2022 στις 19:00 - 20:00

Δωρεάν

Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Ι.Λ.Μ.Ρ με αφορμή την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Μονής Αρκαδίου, διοργανώνει την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα ομιλία, που θα πραγματοποιηθεί στο Φοιτητικό Πολιτιστικλο Κέντρο Ξενία του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα “Επαναπροσδιορίζοντας το βίαιο παρελθόν: Διεπιστημονική μελέτη των περιθανάτιων κακώσεων των θυμάτων της σφαγής του Αρκαδίου.”

Η κα Βασιλική Λουκά, βιολόγος, υποψήφια διδάκτωρ δικαστικής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ της Μεγ. Βρετανίας και ο Δημήτρης Σκαρτσιλάκης, ερευνητής και κάτοχος του Ιστορικού αρχείου “Δημ. Σκαρτσιλάκης”, θα παραθέσουν μία διεπιστημονική προσέγγιση στη μελέτη των σκελετικών κακώσεων και τη συσχέτισή τους με τα όπλα της εποχής.

Το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου υπήρξε γεγονός σταθμός στην ιστορία των Κρητικων Επαναστάσεων για την απελευθέρωση της Κρήτης.

Πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 1866 και ήταν το σημαντικότερο γεγονός της μεγάλης Κρητικής Επανάστασης και αποτέλεσε σύμβολο αυτοθυσίας και ηρωισμού ενάντια στον Οθωμανικό ζυγό και είχε παγκόσμια απήχηση.

Θα προβληθεί εκτενές φωτογραφικό υλικό με τρισδιάστατες (3D) απεικονήσεις, προσφέροντας μια σύγχρονη προσέγγιση των βίαιων γεγονότων της σφαγής και την συμβολή της μελέτης στην διεθνή και εγχώρια βιβλιογραφία

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
7 Νοέ 2022
Ώρα:
19:00 - 20:00
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Φοιτητική Εστία Ξενία
Ψαρρού 46
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google