Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εκδήλωση με τίτλο: «Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας Σχολικού Έτους 2023-24»

11 Απριλίου στις 08:30 - 17:00

H Εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ρεθύμνου δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και Ημαθίας δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Μαθητές &  Εκπαιδευτικοί από τις  Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Ημαθίας, Αργολίδας, Χανίων και Ευβοίας επικοινωνούν, εκφράζονται, δημιουργούν, συνθέτουν και παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της μελέτης & των εργασιών τους στο πλαίσιο υλοποίησης πολύμηνων Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων – Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων & Αγωγής Σταδιοδρομίας.

Η Εκδήλωση στοχεύει στη διάχυση αποτελεσμάτων των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων για το Περιβάλλον, την Υγεία, τον Πολιτισμό και την Εργασία αλλά και στην αλληλεπίδραση με Σχολεία άλλων περιοχών της χώρας.

Απευθύνεται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας – μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς – και τις τοπικές κοινωνίες θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης & διαδικτυακά τον Απρίλιο 2024:

  • Δια ζώσης: την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 στο Κέντρο Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «Θεομήτωρ» της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και
  • Διαδικτυακά: την Τρίτη 16, την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 σε συνεργασία με τη Δ.Δ.Ε. Ημαθίας και Αργολίδας στην πλατφόρμα Webex
  1. Στη διά ζώσης εκδήλωση θα παρουσιαστούν Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων και Αγωγής Σταδιοδρομίας) που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους σε Σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου. Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 προγραμματίζεται ειδικό Αφιέρωμα στην επέτειο των 200 χρόνων από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων με την παρουσίαση σχετικών Προγραμμάτων και Δράσεων. Θα συμμετέχουν Σχολικές ομάδες από τα Χανιά, το Ημερήσιο Γυμνάσιο Κολυμβαρίου και την Εύβοια, το 6ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Χαλκίδας, που υλοποιούν αντίστοιχα Προγράμματα. Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Σούλα Πετρογιάννη Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου. Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, κ. Μανούσος Μαραγκάκης και ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων, κ. Παναγιώτης Αντωνιάδης θα καλωσορίσουν  τους συμμετέχοντες.
  1. Στη διαδικτυακή εκδήλωση θα παρουσιαστούν Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων και Αγωγής Σταδιοδρομίας) που υλοποιήθηκαν στις Σχολικές Μονάδες Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Ημαθίας και Αργολίδας. Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024  προγραμματίζεται Διαδικτυακή Συνάντηση ομάδων Σχολικής Διαμεσολάβησης.

Την εκδήλωση συντονίζουν η κ. Σούλα Πετρογιάννη Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, η κ. Λένα Δημητριάδου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και ο κ. Γιάννης Γιατράκος, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, κ. Μανούσος Μαραγκάκης, Αργολίδας κ. Βασίλειος Πολύδωρος και Ημαθίας κ. Αθανάσιος Αλατζόγλου  θα καλωσορίσουν  τους συμμετέχοντες.  

Ο Σύνδεσμος της Γιορτής Μαθητικής Δημιουργίας Σχολικού  Έτους 2023-24 είναι: https://minedu-secondary.webex.com/meet/kpetrogian

Χώρος Διεξαγωγής

«Θεομήτωρ» Κέντρο Κοινωνικής και Πολιτιστικής Διακονίας
Ψυχουντάκη Παντ.
Rethymno, Ρεθύμνου 741 32 Greece
+ Χάρτης Google