Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εκδήλωση στο Ρέθυμνο με θέμα «Το τραγούδι στην αρχή του σύμπαντος»

17 Ιουνίου στις 20:30 - 22:00

Δωρεάν

Δευτέρα 17 Ιουνίου, ώρα 20:30 |
στο θέατρο Ερωφίλη, στη Φορτέτζα

Κάθε πολιτισμός στην ιστορία του κόσμου έπλασε έναν μύθο κοσμογονίας, μια ιστορία για την αρχή του Σύμπαντος. Ο δικός μας όμως, ο σύγχρονος πολιτισμός, είναι ο μοναδικός που μπορεί να στηρίξει την αφήγηση που έχει αναπτύξει για τις πρώτες στιγμές του Σύμπαντος με τόσο πολλά δεδομένα, ο πρώτος που έχει επιβεβαιώσει πολλές από τις θεωρίες γα την αρχή του Κόσμου χάρη στην επιστημονική μέθοδο.

Αυτόν, τον σύγχρονο αλλά μαγευτικό μύθο κοσμογονίας θα μοιραστούν μαζί μας Κρητικοί επιστήμονες και καλλιτέχνες το βράδυ της Δευτέρας, 17 Ιουνίου, στις 20:30 στο θέατρο Ερωφίλη, στη Φορτέτζα.

Ο Ρεθεμνιώτης επιστήμονας Ραφαήλ Σκαλίδης, που μετά τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης συνεχίζει την ερευνητική του σταδιοδρομία στην Καλιφόρνια της Αμερικής, στο διάσημο πανεπιστήμιο ΚαλΤεκ, ως υπότροφος της NASA, θα βάλει τη σύγχρονη θεωρία μας της Κοσμογονίας στο επιστημονικό της πλαίσιο, και θα μας περιγράψει γλαφυρά τι γνωρίζουμε για την αρχή του Κόσμου, πώς το γνωρίζουμε, και ποια μυστήρια παραμένουν.

Τη σκυτάλη θα πάρουν ο μουσικός Γιάγκος Χαιρέτης από τα Ανώγεια, και οι Αστροφυσικοί Βάσω Παυλίδου και Κώστας Τάσσης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ινστιτούτο Αστροφυσικής του ΙΤΕ, που θ’ ανιστορήσουν την αρχή του Κόσμου σαν μύθο – έναν μύθο που όμως βασίζεται στα δεδομένα και την αναζήτηση της αλήθειας – με αφήγηση και ήχους εμπνευσμένους από την μακραίωνη Κρητική παράδοση.

Το δρώμενο οργανώνεται στο πλαίσιο του συνεδρίου αστροσωματιδιακής φυσικής “Συγκρητισμός 2024” που φέρνει μαζί αστροφυσικούς και φυσικούς στοιχειωδών σωματιδίων κάθε δυο χρόνια στην Κρήτη, για να ανασκαλέψουν παρέα τα πιο επίμονα μυστήρια του Σύμπαντος – τη σκοτεινή ύλη, τη σκοτεινή ενέργεια, τις πρώτες στιγμές του Κόσμου, τον κοσμικό μαγνητισμό – και να ανταλλάξουν ιδέες και δεδομένα που μπορούν να ανοίξουν νέους δρόμους προς την επίλυσή τους.

Φέτος τον Συγκρητισμό τον φιλοξενεί το Ρέθυμνο, στο Νερατζέ Τζαμί.

Είσοδος ελεύθερη

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
17 Ιουνίου
Ώρα:
20:30 - 22:00
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , , , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Θέατρο Ερωφίλη
Erofili Theatre
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Greece
+ Χάρτης Google