Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

 • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στην Καλή Συκιά

29 Ιούν 2022 στις 07:30 - 12:00

Δωρεάν

Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου, η Ενορία Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, η Τοπική Κοινότητα Αγίου Ιωάννου-Καλής Συκιάς και ο Κοινωνικός Εκπ/κός Σύλλογος Καλής Συκιάς «Ο Τσιλίβδικας», σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τον εορτασμό του Ιερού Ναού των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου του άλλοτε Άνω οικισμού Καλής Συκιάς και παράλληλα να αποδώσουμε Τιμή Χρέους στην μνήμη των αγωνιστών και κατοίκων του ομώνυμου οικισμού και του οικισμού Κάτω Καλής Συκιάς που συμμετείχαν, φονεύθηκαν-σφαγιάστηκαν στις επαναστατικές εξεγέρσεις των Κρητών κατά των Τούρκων κατακτητών.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

 • 7.30 πμ έως 10πμ Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Τέλεση Ιερού Μνημοσύνου στην μνήμη αγωνιστών και κατοίκων των οικισμών Άνω και Κάτω Καλής Συκιάς που συμμετείχαν, φονεύθηκαν-σφαγιάσθηκαν στις επαναστατικές εξεγέρσεις των Κρητών κατά των Τούρκων κατακτητών.
 • 10 πμ Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων.
  Προσφώνηση νεκρών.
  Κατάθεση στεφάνων.
  Τήρηση ενός λεπτού σιγής.
  Εθνικός Ύμνος
  Χαιρετισμοί Αρχών
  Ομιλία για το Ιστορικό των οικισμών Άνω και Κάτω Καλής Συκιάς επί Τουρκοκρατίας, από την Πρόεδρο του Κοινωνικού-Εκπ/κού Συλλόγου «Ο Τσιλίβδικας» κ. Βασιλική Μπαμιάκη-Κωστάκη.
 • Παραδοσιακό κέρασμα.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
29 Ιούν 2022
Ώρα:
07:30 - 12:00
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Διοργανωτής

Κοινωνικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καλής Συκιάς

Χώρος Διεξαγωγής

Καλή Συκιά
Καλή Συκιά
Καλή Συκιά, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google