Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εκδήλωση της Τ.Ο. Ρεθύμνου του ΚΚΕ για την ψυχική υγεία

7 Φεβρουαρίου στις 18:00 - 20:00

Η Τομεακή Οργάνωση Ρεθύμνου του ΚΚΕ καλεί στην εκδήλωση που πραγματοποιεί την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, στις 18:00, στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την Ψυχική Υγεία – Απαντήσεις στα αδιέξοδα. Η κατάσταση στο Ρέθυμνο».

«Σας καλούμε να συζητήσουμε από κοινού προβληματισμούς πάνω στα αδιέξοδα που δημιουργεί ένα σύστημα που σαπίζει: την αβεβαιότητα για το μέλλον, την εργασιακή ανασφάλεια, την καθημερινή αγωνία για την επιβίωση, τις δυσκολίες στο μεγάλωμα των παιδιών, την έλλειψη ουσιαστικών ανθρώπινων σχέσεων. Δυσκολίες που πολλές φορές τροφοδοτούν την αναζήτηση ατομικών διαφυγών από μια αφόρητη πραγματικότητα.

Ιδιαίτερα για τους ασθενείς με ψυχικές διαταραχές ο καπιταλισμός βάζει στην προκρούστεια κλίνη τις ανάγκες τους, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις της αδιαφορούν ουσιαστικά για την ψυχική υγεία του λαού και τις αναγκαίες δομές, βάζοντάς τα στη ζυγαριά του κόστους – οφέλους».

Στην προσπάθεια να φωτιστούν αυτά τα ζητήματα και ιδιαίτερα να συζητηθεί η κατάσταση όσον αφορά την ψυχική υγεία στο Ρέθυμνο την κεντρική ομιλία θα κάνει ο Βασίλης Κούδας, διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από τους: Ανδρέα Βαρδιάμπαση, ψυχίατρο – διευθυντή, προϊστάμενο του ΚΨΥ Ρεθύμνου, Χριστίνα Γεωργιάδου, ψυχίατρο και Επιμελήτρια της Β’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.Ρ., Ελίνα Διαμάντη, ψυχολόγο – παιδοψυχολόγο και συστημική ψυχοθεραπεύτρια, Αλεξάνδρα Νικολάου, παιδοψυχίατρο και επιστημονικά υπεύθυνη – προϊσταμένη του ΚοιΚεΨΥΠΕ Ρεθύμνου.

Στην εκδήλωση θα παρέμβουν και εκπρόσωποι του Σωματείου ΑΜΕΑ Ρεθύμνου, του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών του ΕΕΕΕΚ, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών του ΕΝΕΕΓΥΛ.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Ιωάννα Δακανάλη, παιδίατρος και δημοτική σύμβουλος Ρεθύμνου.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
7 Φεβρουαρίου
Ώρα:
18:00 - 20:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , ,

Διοργανωτής

Τ.Ο. Ρεθύμνου ΚΚΕ

Χώρος Διεξαγωγής

Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου
Γιαμπουδάκη 12
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google