Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Eκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου του Μεθυστή στην Αργυρούπολη

2 Νοέ 2017 στις 18:30

Δωρεάν

Ο Εκπολιτιστικός – Επιμορφωτικός Σύλλογος, Όμιλος Βρακοφόρων Αργυρούπολης και η Ενορία Αργυρούπολης Ρεθύμνης, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαλακίων «Η μεταμόρφωση», το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας στην Αργυρούπολη – Αγροδιατροφική σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης και το Δήμο Ρεθύμνης – Γραφείο Τουρισμού Πολιτισμού
σας προσκαλούν στις καθιερωμένες διήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου του Μεθυστή την Πέμπτη 2 και τη Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου απόγευμα, στα Γραφεία του Συλλόγου, στο «Αλληλοδιδασκαλείο» στην Πλατεία Αγίου Ιωάννη Αργυρούπολης

– 6:30 μ.μ. Ανοικτή συζήτηση παρουσίαση «Η παραδοσιακή τέχνη της τσικουδιάς»
Ομιλητής: Τερζής Νίκος, Παραδοσιακός Απασταγματοποιός Τσικουδιάς
– 7:00 μ.μ Ανοικτή συζήτηση παρουσίαση «Σύγχρονη παραγωγή και εμφιάλωση οίνων, αποσταγμάτων και λικέρ». Ομιλητής: Ζουμπεράκης Πέτρος, Οινοποιός στο οινοποιείο «Οικογένεια Ζουμπεράκη»
– 7:30 μ.μ. Διαγωνισμός ερασιτεχνικής – χωρικής οινοποίησης. Η υποδοχή των κρασιών θα πραγματοποιείται από τις 5:30 μ.μ. της ίδιας μέρας. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν μόνο «φρέσκα» κρασιά, παραγωγής 2017. Για τη συμμετοχή απαιτείται δείγμα ενός (1) λίτρου σε γυάλινη φιάλη. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και μπορούν να λάβουν μέρος όλοι όσοι οινοποιούν τα σταφύλια τους με παραδοσιακό τρόπο, δημότες και μη του Δήμου Ρεθύμνου, καταθέτοντας το δείγμα τους.

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου πρωί, Άγιος Γεώργιος Μεθυστής περιοχή «Πήγαδος»

– 8:00 π.μ. Πανηγυρική Θεία λειτουργία στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή «Πήγαδος» κοντά στο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης (περίπου 950 μέτρα χωμάτινος δρόμος).
– Μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας θα ακολουθήσει παραδοσιακή φιλοξενία, στο χώρο του Αγίου Γεωργίου από την οικογένεια Γεωργίου Κυριακάκη.

Διοργανωτής

Εκπολιτιστικός – Επιμορφωτικός Σύλλογος Αργυρούπολης Ρεθύμνου

Χώρος Διεξαγωγής

Αργυρούπολη Ρεθύμνου
Αργυρούπολη Ρεθύμνου
Αργυρούπολη Ρεθύμνου, Ρεθύμνου Ελλάδα
+ Χάρτης Google