Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εκπαιδευτική εκδήλωση με θέμα «Μικρά Ασία: 30 αιώνες αδιάλειπτης ιστορίας – 100 χρόνια μνήμης»

18 Μαρτίου στις 10:00

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ρεθυμνίων Μικρασιατών διοργανώνει εκπαιδευτική εκδήλωση με τίτλο: «Μικρά Ασία: 30 αιώνες αδιάλειπτης ιστορίας – 100 χρόνια μνήμης», στο πλαίσιο του θεματικού έτους των 100 χρόνων Μικρασιατικού Ελληνισμού, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 και ώρα έναρξης 10 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της Πολιτιστικής και Κοινωνικής Διακονίας «ΘΕΟΜΗΤΩΡ» της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου.

Μετά το καλωσόρισμα από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, κ. Μανούσο Μαραγκάκη, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κ. Παρασκευά Συριανόγλου, Ιστορικό Ερευνητή – Συγγραφέα. Στη συνέχεια μαθητές και μαθήτριες από το 2ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, με Υπεύθυνες εκπαιδευτικούς κ. Ειρήνη Φραγκιαδάκη, κ. Αργυρώ Σπανουδάκη και κ. Χρυσούλα Βαονάκη καθώς και από το 4ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, με Υπεύθυνες εκπαιδευτικούς κ. Φλωρέττα Συκιώτη, κ. Ελένη Καραντζίκου και κ. Μαρία – Ελένη Βασάκη, θα παρουσιάσουν τις δράσεις που υλοποίησαν στο πλαίσιο του θεματικού έτους των 100 χρόνων Μικρασιατικού Ελληνισμού. Παραδοσιακά Μικρασιάτικα Τραγούδια θα ακουστούν από μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ρεθύμνου, με την καθοδήγηση του Υπεύθυνου εκπαιδευτικού κ. Παύλου Τομζά. Τις δράσεις των Σχολείων θα προλογίσει η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου κ. Κερασία Πετρογιάννη.

Την εκδήλωση συντονίζουν η κ. Αμαλία Φιλιππάκη, τ. Συντονίστρια Εκπαίδευσης, ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης και η κ. Κερασία Πετρογιάννη Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Χώρος Διεξαγωγής

«Θεομήτωρ» Κέντρο Κοινωνικής και Πολιτιστικής Διακονίας
Ψυχουντάκη Παντ. 5
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Greece
+ Χάρτης Google