Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Έκθεση σύγχρονης τέχνης των Γιάννη Στεφανάκι, Μαρίνας Μαραβελάκη και Δήμητρας Κουμαντάκη

7 Σεπ 2018 στις 09:00 - 14:00

|Επαναλαμβανόμενη Εκδήλωση (Προβολή όλων)

An event every week that begins at 09:00 on Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, repeating until 14 Σεπ 2018

Δωρεάν

Η Γκαλερί ΜΟΡΦΕΣ παρουσιάζει την έκθεση σύγχρονης τέχνης των Γιάννη Στεφανάκι, Μαρίνας Μαραβελάκη και Δήμητρας Κουμαντάκη.

ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η κακοποίηση της φύσης από τον άνθρωπο και η απομάκρυνση του από αυτήν είναι η αιτία πλήθος κακοδαιμονιών αφού ο άνθρωπος είναι μέρος του μεγάλου παζλ που είναι ο κόσμος μας. Κι επειδή ως γνωστόν ο καλλιτέχνης είναι καθρέπτης της κοινωνίας μας, στη δουλειά μου ζωγραφική-χαρακτική, πάντα με απασχολούσε αυτή η αμφίδρομη σχέση.

Τα έργα που εκθέτω στις «Μορφές» είναι μέρος της ενότητας «Παλίμψηστο εννοιών» Ζωγραφική – χαρακτική – video animation, που εκτέθηκε πρόσφατα στην Αθήνα σε διαφορετικούς εκθεσιακούς χώρους. Το δέντρο σ αυτήν ενότητα παίζει συμπρωταγωνιστικό ρόλο, άλλοτε αγκαλιασμένο με κάποιο άλλο, κι άλλοτε κακοποιημένο σε ένα παράδοξο κόσμο , ο οποίος ζει μεταξύ ουτοπίας και πραγματικότητας.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑΚΗ

Το φυσικό περιβάλλον τροφοδοτεί εμπνεύσεις στην Δήμητρα Κουμαντάκη η οποία εστιάζει στην παρούσα έκθεση στον κορμό του δέντρου θέλοντας να κάνει ένα βιωματικό σχόλιο. Το βλέπει σαν σύμβολο ζωής, θετικής ενέργειας που ενώνει την γη με τον ουρανό, που βλέπει και αφουγκράζεται τον παλμό της γύρω φύσης και των ανθρώπων. Αυτοί πάντα ακουμπούν, δροσίζονται, σκαλίζουν επάνω του την ζωή τους.

ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΡΑΒΕΛΚΗ

Φυτρώνω, θεριεύω, αναπτύσσω ένα ανθρωποκεντρικό περιβάλλον ως μία οπτική που συμβολίζει τους ρυθμούς του χρόνου και τις εμπειρίες του παρελθόντος. Το δέντρο ως ενεργειακό σύμβολο είναι ένα πέρασμα από ένα οντολογικό πεδίο σε ένα άλλο, μία εναλλαγή μεταξύ της αναγέννησης και της φθοράς

Διάρκεια έκθεσης έως τις 14 Σεπτέμβριου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτ-Παρ. 9:00-14:00 και Τρ.-Πεμπ.-Παρ. 18:00-21:00
Γοβατζιδάκη 18, Ρέθυμνο, Παλιά Πόλη, Κρήτη.

Οργάνωση – Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Ηλίας Ηλιάκης

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
7 Σεπ 2018
Ώρα:
09:00 - 14:00
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Διοργανωτής

Γκαλερί Μορφές
Τηλέφωνο:
2831050271

Χώρος Διεξαγωγής

Γκαλερί Μορφές
Γοβατζιδάκη 18
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
2831050271