Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί στον Τεχνοχώρο Τζεπέτο

1 Δεκ 2021 στις 20:00 - 22:30

Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί στον Τεχνοχώρο Τζεπέτο!

Κάθε Τετάρτη, 20.00 – 21.15 & 21.15 – 22.30

Ανοιχτό ΔΩΡΕΑΝ Μάθημα για τους καινούργιους Μαθητές!

Για την συμμετοχή στα μαθήματα του Τζεπέτο είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης. Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής: Κατερίνα Πανδη
pandekaterina@gmail.com – 690 7101017

«Δικαίωμα στο χορό»

Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί – η λειτουργία και η θέση του χορού στην παραδοσιακή κοινωνία και τη σύγχρονη. Έμφαση στο ιδιαίτερο χορευτικό ύφος της κάθε περιοχής, λαογραφικά στοιχεία, ρυθμική ανάλυση, τραγούδι, δρώμενα.

Η Κατερίνα κατάγεται από την Κέρκυρα αλλά τα τελευταία χρόνια ζει στην Κρήτη. Είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και διδάσκει σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο. Αγαπάει πολύ κάθε χορό που προέρχεται από τα πολύ παλιά χρόνια και που γεννήθηκε από την αυθόρμητη και μη επιτηδευμένη ανάγκη των ανθρώπων για έκφραση. Εδώ και 25 χρόνια έχει διδάξει σε πολλές σχολές χορού και έχει παρουσιάσει δουλειές της σε πολλά φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδας. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στο να φτιάξει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εκμάθησης χορού για τις ηλικίες 4-7ετών με τίτλο «Ένας χορός ένα παραμύθι». Πιστεύει πως μόνο μέσα από τη γνώση της παράδοσης των άλλων λαών μπορούν οι άνθρωποι να έρθουν πιο κοντά και να κατανοήσουν και να αποδεχτούν ο ένας τον άλλον. Ο χορός δίνει απλόχερα αυτή τη δυνατότητα.

Στο εργαστήριο της οι ενδιαφερόμενοι θα έρθουν σε επαφή με πανάρχαιους ρυθμούς, με τη βάση της ελληνικής χορευτικής παράδοσης, θα χορέψουν πάνω σε πολύπλοκες ρυθμικές μελωδίες, θα μυηθούν στο ανάλογο χορευτικό ύφος της κάθε περιοχής, θα νοιώσουν τη δύναμη του κυκλικού χορού τη δύναμη της ομάδας, τη μετάδοση της δύναμης από χέρι σε χέρι.

Στα μαθήματα του Τζεπέτο θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας Covid-19.

Τζεπέτο Τεχνοχώρος – Geppetto Art lab
Kατεχάκη και Χειμάρρας (πεζόδρομος Φορτέτζα)
info +30 28310 25527
geppettoartlab@gmail.com

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
1 Δεκ 2021
Ώρα:
20:00 - 22:30
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Διοργανωτής

Συνεταιρισμός Τζεπέτο
Τηλέφωνο:
2831 025527

Χώρος Διεξαγωγής

Συνεταιρισμός Τζεπέτο
Κατεχάκη
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
2831 025527