Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης & το σύνολο Young wind Masters από την Βιέννη

15 Ιουλίου στις 21:00 - 23:00

Δωρεάν

Το 2ο Φεστιβάλ Κρήτης της Περιφέρειας συνεχίζεται στο νησί με την ”Ελληνο-Αυστριακή Μουσική Συνάντηση» της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου (Σ.Ο.Ν.Κ.Δ.Η. )& Young wind.Masters.

Ξεκινώντας από τα Χανιά την Πέμπτη 14 Ιουλίου στις 21:00 στο εμβληματικό Ενετικό Φρούριο Φιρκά η “Ελληνο-Aυστριακή Μουσική Συνάντηση» υπό την Μουσική Διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη θα προσφέρει στο φιλότεχνους πολίτες τη δυνατότητα να απολαύσουν υψηλής ποιότητας μουσικές ερμηνείες από τον χώρο της κλασικής μουσικής, με νέους και ιδιαίτερα ταλαντούχους μουσικούς από την Βιέννη και την Κρήτη.

Τίτλος των συγκεκριμένων συναυλιών του Φεστιβάλ Κρήτης που προσφέρει η Περιφέρειας Κρήτης με ελεύθερη είσοδο-δωρεάν, στους πολίτες είναι: «Ελληνο-Aυστριακή Μουσική Συνάντηση»  (Σ.Ο.Ν.Κ.Δ.Η.) & Young wind Masters. Οι συναυλίες γίνονται σε συνδιοργάνωση με τις κατά τόπους εφορείες αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου-ΔΗΚΕΗ (Δημοτική κοινωφελής επιχείρηση Δήμου Ηρακλείου),το Πανεπιστήμιο Βιέννη, τους δήμους(Χανίων, Ρεθύμνου, Αρχανών, Αγίου Νικολάου) – φορείς του τόπου.

Οι συναυλίες τελούν υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας.

Πρόκειται για σειρά συναυλιών σε ιστορικά μνημεία στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στις Αρχάνες Ηρακλείου και στην Κριτσά Λασιθίου με στόχο  το διάλογο ανάμεσα σε αυστριακούς και Έλληνες νέους μουσικούς και την ενίσχυση της φιλίας μεταξύ Αυστρίας και Ελλάδας, η οποία θα εκφραστεί μέσα από τη μουσική αλληλεπίδραση και την συν δημιουργία. Στους ευρύτερους στόχους αυτού του προγράμματος, που προωθεί το φεστιβάλ Κρήτης και που εκπονήθηκε από κοινού από την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου με το Πανεπιστήμιο Μουσικής-Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης, υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας, είναι και η στήριξη νέων μουσικών στην πορεία τους προς μια επιτυχημένη καριέρα ως καλλιτέχνες.

Έτσι, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κρήτης,  η Συμφωνική ορχήστρα νέων Κρήτης -Δήμου Ηρακλείου και το 12μελες μουσικό σύνολο “Young Wind Masters” από το Μουσικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης, θα πραγματοποιήσουν  τέσσερις συναυλίες σε όλους τους νομούς της Κρήτης με το εξής πρόγραμμα: 

Α΄ Μέρος ”Young Wind  Masters” – Διάρκεια 40΄.
1) A.Dvorak, Serenade.
2) Ch. Gounod, Petite Symphonie
3) Mozart, Zauberflöte Ouverture.4) Kurt Schmid, Galopp

Β΄ Μέρος: Συμφωνική ορχήστρα νέων Κρήτης -Δήμου Ηρακλειου (ΣΟΝΚΔΗ )& “Young WindMasters” – Διάρκεια 37′.
1) Oboe Concerto in D minor, S.Z799 Marcello, Alessandro.
2) Sinfonia Concertante in B-Dur für Oboe, Fagott, Violine und Cello + Orchester J. Haydn.

15 ΙΟΥΛΙΟΥ- ΕΝΕΤΙΚΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΦΟΡΤΕΤΖΑ – ΡΕΘΥΜΝΟ
«Ελληνο-Αυστριακή Μουσική Συνάντηση»
Σ.Ο.Ν.Κ.Δ.Η. & 
Young wind Masters
Ώρα έναρξης 21.00
Μουσική Διεύθυνση: Ιωάννης Πρωτόπαππας
Υπό την  Αιγίδα: Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα
Συνεργασία: Δήμος Ρεθύμνου, Δήμος Ηρακλείου,  ΔΗΚΕΗ, ΣΟΝΚΔΗ, Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
15 Ιουλίου
Ώρα:
21:00 - 23:00
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , ,

Διοργανωτής

Περιφέρεια Κρήτης

Χώρος Διεξαγωγής

Φορτέτζα
Κάστρο Φορτέτζα
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google