Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ερευνητικό Εργαστήρι Θεάτρου στο Ρέθυμνο

6 Απρ 2019 στις 11:30 - 15:30

|Επαναλαμβανόμενη Εκδήλωση (Προβολή όλων)

An event every week that begins at 11:30am on Σάββατο, repeating until 14 Απρ 2019

«Ένα άτομο, είναι η μοναξιά. Δύο, είναι ένας και το είδωλό του. Τρεις, είναι μια ενότητα. Τέσσερις ένας στατικός όγκος. Πέντε, ένα σύνολο που αρχίζει να κινείται. Έξι, δύο ενότητες. Από εφτά και πάνω σχηματίζεται ένα πλήθος».

J. Lecoq

Πως μπορεί να συνυπάρξει ένα πλήθος; Τι είναι αυτό που το κάνει σύνολο; Ποιοι είναι οι ενωτικοί δεσμοί που το συγκροτούν και τι μπορεί να το διασπάσει; H έννοια του συνόλου, δεν έχει πρόσημο. Άλλος το αναζητά, άλλος το φοβάται, άλλος το χρειάζεται για να το διαχειριστεί, άλλος για την μοναξιά του. Τα σύνολα είναι παντού : είναι μουσικά, αθλητικά, πολιτικά, έχουν μια μακρά ιστορία στο θέατρο(χωρικά) και δεν σταματάνε να εξελίσσονται. Το σύνολο, εμφανίστηκε μπροστά μας πολλές φορές και μας προβλημάτισε, σαν ομάδα και σε παλιότερες μας δράσεις. Είτε το βρήκαμε απέναντί μας, είτε γίναμε μέρος του. Πως όμως εξελίσσεται; Πόσα και ποια στοιχεία το δημιουργούν; Η ενότητα, πως διατηρείτε; Χρειάζεται; Όλα τα άτομα, στοιχεία ενός συνόλου, αποτελούν μια μονάδα; Υπάρχουν εξαιρέσεις;

Πάντα με αφορμή, κοινωνικά γεγονότα και την εσωτερική ανάγκη της ομάδας, ερευνούμε την έννοια του συνόλου και την θέση που έχουμε μέσα σε αυτό. Κρατώντας γνωστές τεχνικές του θεάτρου (physical, devised, forum, drama) και αναπτύσσοντας τον δικός μας κώδικα, δημιουργούμε μια σειρά, από συναντήσεις, εργαστήρια και δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2019, όπου η έννοια του συνόλου θα μας βάλει να παίξουμε σαν ομάδα, να σκεφτούμε σαν πολίτες και να ακούσουμε την ανάγκη, να μην είμαστε μόνοι.

Με όχημα το σώμα μας, αφού είναι η πιο βιωματική έννοια του συνόλου που φέρουμε και τον κώδικα ενός θεάτρου ensemble, όπου η ομάδα ενεργεί και όχι οι προσωπικότητες, ξεκινάμε ένα νέο ερευνητικό θεατρικό κύκλο στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Δημιουργική ομάδα : Κωνσταντίνα Γιασεμίδου, Πέτρος Ρούσσος, Γιάννης Σιούτης.
nomadesartcore.blogspot.gr

*Ρέθυμνο
Στο Ρέθυμνο θα πραγματοποιηθεί:
Σάββατο 16, 23, 30 Μαρτίου & Σάββατο 6 & 13 Απριλίου, στις 11.30 – 15.30
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 8 άτομα.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6949745793

Συντονίζει από τους [nomades artcore], η Κωνσταντίνα Γιασεμίδου

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
6 Απρ 2019
Ώρα:
11:30 - 15:30
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Διοργανωτής

Συν
Τηλέφωνο:
694 9745793 - 697 7828474

Χώρος Διεξαγωγής

ΣΥΝ
Κουμουνδούρου 5
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google