Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Γιορτή Τοποδιατροφής και Κυκλικής Οικονομίας στα Αγγελιανά Μυλοποτάμου

12 Ιούλ 2023 στις 20:30 - 23:30

Δωρεάν

Μια υπέροχη γιορτή τοποδιατροφής, μαγειρικής και κυκλικής οικονομίας έρχεται να γεμίσει την πλατεία του χωριού στα Αγγελιανά.

Εννέα πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής συναντιούνται και παρέα με τους ανθρώπους του ΚΗΦΗ Δήμου Μυλοποτάμου αναδεικνύουν ένα σημαντικό κομμάτι του διατροφικού πολιτισμού μας.

Πώς συντηρούσαν και μεταποιούσαν τα τρόφιμα παλιά; Ποιες είναι οι ιδιαίτερες συνταγές του κάθε χωριού; Γιατί έτρωγαν μόνο εποχιακά και πώς κατάφερναν να αξιοποιούν τα πάντα και να μην πετάνε τίποτα;

Ο κάθε πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής επιλέγει και μαγειρεύει στην πλατεία ένα παραδοσιακό φαγητό που αποτελεί χαρακτηριστικό του χωριού του. Παράλληλα, γίνονται επιδείξεις συντήρησης τροφίμων (π.χ. αποξήρανση σε μπάμιες) και οι ηλικιωμένοι του ΚΗΦΗ μοιράζονται τις σοφές πρακτικές μεταποίησης που θυμούνται.

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι γίνονται φύλακες της παράδοσής μας, διασώζοντας και διαδίδοντας τις τοπικές συνταγές και την κρητική διατροφή. Η πολύτιμη ένωσή τους και η συνεργασία με το ΚΗΦΗ Δήμου Μυλοποτάμου μας δείχνουν τον δρόμο για μια κυκλική οικονομία βιώσιμη και εξαιρετικά σημαντική. Μας δείχνουν το δρόμο για μια κρητική διατροφή υγιεινή, ολοκληρωμένη, εποχιακή, με σεβασμό στη φύση.

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023
Έναρξη 20.30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

 

Χώρος Διεξαγωγής

Αγγελιανά Μυλοποτάμου
Αγγελιανά, Ρεθύμνου Ελλάδα + Χάρτης Google