Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Γλέντι Ενίσχυσης 13ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Ρεθύμνου

20 Μαΐ 2018 στις 16:00 - 23:30

Δωρεάν

Μέχρι το 2016 το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο Ρέθυμνο αποτελούσε σημείο αναφοράς τόσο για τον κινηματικό χώρο όσο και για την κοινωνία της πόλης. Η απουσία του από το 2016 και μετά συμπίπτει με την επανεμφάνιση ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα ανησυχητικά και δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν στο Ρέθυμνο τόσο τον Οκτώβρη του 2016, όπου στο δημαρχείο αστυνομία και φασίστες εκδίωξαν και κυνήγησαν τους αντιφασίστες, όσο και το κλίμα τρομοκρατίας που επικράτησε μετά με κορύφωση την επίθεση τάγματος εφόδου στη Μητρόπολη.

Μετά από μαχητικές κινητοποιήσεις του αντιφασιστικού κινήματος η κατάσταση εκτονώθηκε, ωστόσο προσπάθειες επανεμφάνισης των ακροδεξιών- φασιστών συνεχίζουν να γίνονται. Χαρακτηριστικά γεγονότα είναι τα φασιστικά συνθήματα στη πόλη και οι ακροδεξιές φασιστικές επιθέσεις σε φοιτητές και κατοίκους.

Ένας λόγος, ακόμα, που βρεθήκαμε μπροστά στην ανάγκη να διοργανώσουμε ξανά το αντιρατσιστικό φεστιβάλ, είναι και οι διεθνείς εξελίξεις που επηρέασαν τόσο νησί αλλά και την πόλη ειδικότερα. Ας μην ξεχνάμε τους πρόσφυγες που έφτασαν εδώ τον Σεπτέμβρη του 2017 και που από την πρώτη στιγμή, τόσο εμείς όσο και μεγάλο μέρος της κοινωνίας της πόλης, έδειξε την αλληλεγγύη της σε αυτούς τους κατατρεγμένους ανθρώπους. Ας μην ξεχνάμε ότι η Κρήτη ξέρει από προσφυγιά και πόλεμο.

Για αυτούς τους λόγους και για να τελειώσουμε επιτέλους με το τέρας του φασισμού και του πολέμου, μπήκαμε στη διαδικασία να διοργανώσουμε ένα πολύμορφο και πολύχρωμο αντιρατσιστικό- αντιπολεμικό φεστιβάλ.

Σας καλούμε λοιπόν στο γλέντι οικονομικής ενίσχυσης που θα γίνει στις 20/5 και στα συντονιστικά μας για τα οποία μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σελίδα Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Ρεθύμνου

Συντονιστικό αντιρατσιστικού

Μουσική, συλλογική κουζίνα (όποιος-α θέλει φέρνει επίσης)

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
20 Μαΐ 2018
Ώρα:
16:00 - 23:30
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Πλατεία Μικρασιατών
Πλατεία Μικρασιατών
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google