Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η παράσταση «Γυναίκες που έγιναν ένα με την γη» στο Σπίτι του Πολιτισμού

1 Δεκ 2022 στις 19:00 - 20:00

Δωρεάν

Στο πλαίσιο της εκστρατείας της Περιφέρειας Κρήτης – ΠΕΠΙΣ Κρήτης και Αυτοτελούς Γραφείου Ισότητας «16ήμερες Δράσεις για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και των Κοριτσιών», πρόκειται να δοθεί η θεατρική παράσταση «Γυναίκες που γίναν ένα με τη γη», με τη διοργάνωση των Περιφερειακών Ενοτήτων Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου και συγκεκριμένα:

  • Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 7:00 μ.μ., στο Σπίτι του Πολιτισμού, στο Ρέθυμνο (Βερνάρδου Εμμανουήλ 12, Πλησίον Ωδείου, Παλαιά Πόλη), με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ρεθύμνου, του Δήμου Ρεθύμνου, της ΔΕΠΙΣ Ρεθύμνου και του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών.

Στο τέλος των παραστάσεων θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συμβουλευτικών κέντρων, γυναικείων οργανώσεων, ειδικών σε θέματα φύλου και του κοινού.

Η παράσταση αποτελείται από επτά λαϊκές αφηγήσεις γυναικών της Ηπείρου και αναφέρονται κυρίως στην περίοδο του 1940. Την καταγραφή έχει κάνει η συγγραφέας Γεωργία Σκοπούλη. Γυναίκες της γης, σημαδεμένες από τα στοιχεία της φύσης, την ανέχεια, τον πόλεμο, τον εμφύλιο, την ξενιτιά και την απίστευτη σκληρότητα των αντρών. Μας μιλάνε για τη ζωή τους με λόγο απέριττο, αληθινό για μια άλλη Ελλάδα, που σχεδόν έχουμε ξεχάσει.

Οι αγράμματες, αυτές, γυναίκες μας μεταφέρουν το βίωμά τους, με αξιοπρέπεια και πίστη για τη ζωή και κυρίως χωρίς εμπάθεια και μίσος. Γυναίκες που έκαναν την πολύπαθη ζωή τους τραγούδι και η γνωριμία μας μαζί τους, μας αφήνει ένα αίσθημα αισιοδοξίας!

Video παράστασης: Θοδωρής Παπαδουλάκης – Γιάννης Κρητικός.
Θεατρική προσαρμογή κειμένων – ερμηνεία: Μαρινέλλα Βλαχάκη.
Διασκευή δημοτικών τραγουδιών: Λεωνίδας Μαριδάκης.
Τραγούδι: Λεωνίδας Μαριδάκης, Δανάη Μπότικ.
Φωτογραφίες: Φωτογραφικό αρχείο Μουσείου Μπενάκη.

Παραγωγή: Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης.
Διάρκεια Θεατρικής Παράστασης: 60 λεπτά.

Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι ελεύθερη για τους πολίτες.

Διοργανωτής

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Ρεθύμνου

Χώρος Διεξαγωγής

Σπίτι του Πολιτισμού
Βερνάδου 12
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
2831040150