Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η παράσταση THE CORRIDOR από τον Θεατρικό Περίπλου και το Σχολείο Θεάτρου

23 Οκτ 2022 στις 21:00 - 22:30

Το «THE CORRIDOR» («ο Διάδρομος»), ήρθε μέσα στο Καλοκαίρι για να αφήσει μια διαφορετική γεύση στην θεατρική ζωή μας… Σόκαρε, προβλημάτισε, έβαλε σε σκέψεις, έθεσε ερωτήματα… Η γεύση όμως ήταν μικρή, μόνο 3ων παραστάσεων… Και τώρα επιστρέφει, γιατί κατά κάποιον τρόπο ήταν αναγκαίο, δεν γινόταν αυτό το έργο και αυτή η δουλειά να μην επικοινωνήσει με όσο περισσότερο κόσμο γίνεται… Μια δουλειά που δημιουργήθηκε από τους εκπαιδευόμενους του Γ‘ έτους του «Σχολείου Θεάτρου», των οποίων οι ερμηνείες επαινέθηκαν τόσο, που φαίνεται πως άλλο ένα μεγάλο στοίχημα για ποιοτικό θέατρο και ουσιαστική καλλιτεχνική αναζήτηση κερδήθηκε από τον «Θεατρικό Περίπλου».

Η σκηνοθεσία και η υποκριτική διδασκαλία είναι της Μαρίας Καντιφέ, μιας ηθοποιού με μεγάλη πορεία στο επαγγελματικό θέατρο της Αθήνας, που πραγματικά πρέπει να είναι τιμή μας που δραστηριοποιείται στην πόλη μας.

Οι δύο έξτρα παραστάσεις θα δοθούν στις 22 και 23 Οκτωβρίου, στον Θεατρικό Περίπλου. Ώρα έναρξης 9 μ.μ. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6945458516

Λίγα λόγια για το έργο και την παράσταση:

Υπόθεση: Xωρίς καμία προφανή σχέση μεταξύ τους, μετά το θάνατο τους ένας σκοτεινός διάδρομος τους οδηγεί σε έναν κοινό αλλά άγνωστο χώρο… Ένα παιχνίδι που έχει στηθεί ειδικά γι’ αυτούς; Μια παγίδα; Ένας δρόμος που οδηγεί εκεί που κανείς τους δεν θα το περιμένει…

Ο Θεατρικός Περίπλους, σε έναν μεταμορφωμένο χώρο, ειδικά διαμορφωμένο για την ατμόσφαιρά της παράστασης (φουαγιέ, θέσεις θεατών, σκηνή) είναι έτοιμος να υποδεχτεί ξανά το «THE CORRIDOR». Η παράσταση δημιουργήθηκε μέσα από τις αναζητήσεις και την έρευνα των εκπαιδευόμενων του «Σχολείου Θεάτρου» της περασμένης χρονιάς, πάνω σε φιλοσοφικά κείμενα και έργα που πραγματεύονται την ανθρώπινη ύπαρξη, την ουσία της ελευθερίας και την αξία της ζωής.

«Τα τελευταία τους βήματα στην αρχή του “διαδρόμου” θα τους οδηγήσουν σε ένα δαιδαλώδη λαβύρινθο, γεμάτο “πόρτες” διαφυγής ικανές να τους ελευθερώσουν ή να τους εγκλωβίσουν για πάντα. Αυτή είναι η ώρα της κρίσης. Της σκέψης, της απογύμνωσης της ύπαρξης και της αποκάλυψης της αλήθειας. Διασχίζοντας έναν τόσο δα διάδρομο… κάπου ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο… ο καθένας ξεχωριστά θα ανακαλύψει πως η πόρτα δεν είναι πουθενά αλλού παρά μέσα του».

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Μάριος Μαραγκουδάκης, Γιάννης Μαθιουδάκης, Νικολέτα Μακρυγιάννη, Νικόλ Μητσοπούλου

Τους ρόλους επίσης δούλεψαν: Κατερίνα Γαλανάκη, Βαγγέλης Λινοξυλάκης

Σκηνοθεσία: Μαρία Καντιφέ

Σκηνικά: Η ομάδα

Κοστούμια: Η ομάδα

Μουσική Επιμέλεια: Μαρία Καντιφέ

Μουσικά κομμάτια ειδικά για την παράσταση: Βαγγέλης Λινοξυλάκης

Κατασκευές: Άννα Τζανιδάκη

Καλλιτεχνική Επιμέλεια περιβάλλοντος χώρου: Θωμάς Καντιφές

Φωτισμοί: Άννα Τζανιδάκη

Χειρισμός Ήχου: Μάγδα Σαλβαρακη

Φροντιστήριο: Εύη Καννά

Βοηθός: Κατερίνα Γαλανάκη

Φωτογραφίες: Άννα Τζανιδάκη

Δημιουργία Αφίσας – Προγράμματος: Άννα Τζανιδάκη

Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6945458516 / Ισχύει η κάρτα φίλου

Οδός: Φρυγανάκη 46 Ρέθυμνο, Θεατρικός Περίπλους (ο χώρος κλιματίζεται)

Κατάλληλο για ανηλίκους άνω των 13ων ετών

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
23 Οκτ 2022
Ώρα:
21:00 - 22:30
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Θεατρικός Περίπλους
Φρυγανάκη
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74132 Greece
Phone
6945458516

Διοργανωτής

Θεατρικός Περίπλους
Phone
6945458516