Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ημέρες Ρεθύμνου 2021: «Κοντσέρτο για Πιάνο & Βωβό Κινηματογράφο» με τον Γιώργο Σαλτάρη

1 Οκτωβρίου στις 21:00 - 22:30

Δωρεάν

Οι Ημέρες Ρεθύμνου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων παρουσιάζουν το «Κοντσέρτο για πιάνο και βωβό κινηματογράφο» με τον διακεκριμένο σολίστ και συνθέτη, Γιώργο Σαλτάρη ο οποίος θα επενδύσει ζωντανά – επί σκηνής – με την μουσική του την προβολή της ταινίας  City Lights (Τα φώτα της πόλης – Σκηνοθεσία: Charles Chaplin | 87′ | 1931 | Αμερική).

Ένα αλλιώτικο μοναδικό ταξίδι στην 7η Τέχνη των δεκαετιών του 1920 και 1930, την εποχή που η μουσική δεν έπαιζε απλά συνοδευτικό αλλά πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη μιας κινηματογραφικής ταινίας, καθώς, ελλείψει ομιλούντος διαλόγου, σε κάθε προβολή υπήρχαν επί σκηνής επαγγελματίες μουσικοί -ακόμα και ολόκληρες συμφωνικές ορχήστρες, που εκτελούσαν ζωντανά – συχνά αυτοσχεδιάζοντας – το soundtrack του φιλμ καθ’ όλη τη διάρκειά του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 και ώρα 21:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διοργάνωση: Σύλλογος Κατοίκων Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου, Δήμος Ρεθύμνης – Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
1 Οκτωβρίου
Ώρα:
21:00 - 22:30
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , , , , ,

Διοργανωτές

Ημέρες Ρεθύμνου
Σύλλογος Κατοίκων Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου

Χώρος Διεξαγωγής

Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου
Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου Ελλάδα
+ Χάρτης Google