Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ημέρες Ρεθύμνου: Εκδήλωση για τα φαρμακεία και το φάρμακο

8 Δεκ 2021 στις 18:00 - 21:00

Δωρεάν

Στo πλαίσιo της έκθεσης ψηφιδωτού από ληγμένα φάρμακα της Ελένης Ιωαννίδου, οι «Ημέρες Ρεθύμνου» διοργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ιστορικό περίπατο στα ιστορικά φαρμακεία του Ρεθύμνου από τον Χάρη Στρατιδάκη. Η συνάντηση και η εκκίνηση των ξεναγούμενων θα γίνει στις 6.00 το απόγευμα στο αρχαιότερο από τα λειτουργούντα φαρμακεία, Κούνουπα, στην πλατεία Μητροπόλεως. Θα ακολουθήσει στις 7.00 στον εκθεσιακό χώρο στο «Σπίτι του Πολιτισμού» μισάωρη ξενάγηση στην έκθεση «ΧΑΠΙ END» από την γιατρό Ελένη Ιωαννίδου.

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί στην αίθουσα εκδηλώσεων με σύντομη προβολή αρχειακών τεκμηρίων από τον Θωμά Κρεβετζάκη, με τίτλο «Επιδημία είναι, θα περάσει». Θα ακολουθήσει ομιλία – προβολή του ιστορικού ερευνητή Μάνου Γοργοράπτη, με τον τίτλο «Φαρμακεία του Ρεθύμνου».

Θα τηρηθούν με αυστηρότητα τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης κατά της Covid-19.

Διοργάνωση: Σύλλογος Κατοίκων Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου, Δήμος Ρεθύμνης – Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Το κοινό εισέρχεται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:
– πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης (το τελευταίο έχει ισχύ μόνο για χρονικό διάστημα 6 μηνών)
– εναλλακτικά, βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό Covid-19 (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών, μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
8 Δεκ 2021
Ώρα:
18:00 - 21:00
Κόστος:
Δωρεάν
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Διοργανωτής

Ημέρες Ρεθύμνου

Χώρος Διεξαγωγής

Μητροπολιτικός Ναός Ρεθύμνου (Μεγάλη Παναγία)
Καστρινογιαννάκη
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google