Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ημέρες Ρεθύμνου: Έκθεση ψηφιδωτού «ΧΑΠΙ END» της Ελένη Ιωαννίδου

20 Νοέ 2021 στις 10:00 - 13:00

Δωρεάν

Τέχνη με ληγμένα χάπια και κάψουλες. Το «ευτυχισμένο τέλος» των φαρμάκων. Πρόκειται για ψηφιδωτά με ληγμένα χάπια, ένα project της γιατρού λοιμωξιολόγου στο νοσοκομείο Ρεθύμνου Ελένης Ιωαννίδου, που ξεκίνησε με αφορμή την πανδημία.

Η ενασχόληση της με αυτήν την μορφή τέχνης ξεκίνησε όταν λειτουργούσε το Κοινωνικό Ιατρείο, καθώς ο κόσμος πήγαινε σε αυτό φάρμακα που δεν χρησιμοποιούσε για να δοθούν σε πολίτες που εξυπηρετούνταν από το ιατρείο. Κάποια από αυτά αναπόφευκτα έληγαν σύντομα και έπρεπε να απορριφθούν. Έτσι, παρατηρώντας τα σχήματα και χρώματα των φαρμάκων, αποφάσισε να τα χρησιμοποιήσει ως υλικό για ψηφιδωτά.

Όταν ξέσπασε η πανδημία, δημιουργήθηκε η ιδέα για το project ΧΑΠΙ END, μια ενασχόληση ψυχοθεραπευτική και δημιουργική ταυτόχρονα για την Ελένη Ιωαννίδου. Πρόκειται για ένα «πάντρεμα» της επιστήμης με την τέχνη, με έργα πολύ όμορφα και γεμάτα συναίσθημα. Έργα που εκτός από την εξαιρετική τους αισθητική περνούν συγκεκριμένα μηνύματα για τον εμβολιασμό.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι μέχρι τις 15.12.2021.

Διοργάνωση: Σύλλογος Κατοίκων Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου, Δήμος Ρεθύμνης – Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Το κοινό εισέρχεται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

– πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης (το τελευταίο έχει ισχύ μόνο για χρονικό διάστημα 6 μηνών)
– εναλλακτικά, βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό Covid-19 (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών, μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Χώρος Διεξαγωγής

Σπίτι του Πολιτισμού
Βερνάδου 12
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
2831040150