Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ημερίδα για την οινοποίηση στο Αμάρι

2 Νοέ 2018 στις 18:00

Δωρεάν

Ημερίδα για την Οινοποίηση, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρίου.

Στο πλαίσιο των δράσεων για τη διάκριση του Ρεθύμνου ως Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018 από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οινικών Πόλεων RECEVIN, η Ομάδα «Rethymno-Recevin», σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρίου διοργανώνει ημερίδα με στόχο τις συνέργειες με τοπικούς φορείς και οινοπαραγωγούς, την προώθηση της πρωτογενούς παραγωγής και τη συνεχή ενημέρωση του κόσμου για το κρητικό κρασί και τις τοπικές ποικιλίες.

Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους οινόφιλους και παραγωγούς του Αμαρίου, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να ανταλλάξουν εμπειρίες και πρακτικές και να υποβάλουν τα ερωτήματά τους στους καλεσμένους ομιλητές.

Μεγάλος χορηγός των δράσεων Ρέθυμνο: Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018 είναι το La Grotta Wine Boutique Hotel.

Το πρόγραμμα της ημερίδας:

18:00: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Αγία Φωτεινή Αμαρίου

Ομιλίες:

-«Σύγχρονες Πρακτικές Αμπελοκομικής Καλλιέργειας», Ηλίας Κόρκας, Καθηγητής Αμπελουργίας του Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Σήμερα, η φιλοσοφία παραγωγής άλλαξε από, μια υψηλής απόδοσης πρακτική, σε παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, έτσι ώστε να αποδεχόμαστε ως συνέπεια ακόμα και χαμηλότερες αποδόσεις. Όταν ποιοτικός οίνος δεν μπορεί να γίνει από κακής ποιότητας σταφύλια και όταν η σύνθεση του σταφυλιού επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, η αμπελοκαλλιέργεια απαιτεί ειδικές καλλιεργητικές πρακτικές.

-«Η Οινοποίηση με Απλά Λόγια», Ιωάννης Παρασκευόπουλος, Καθηγητής Τεχνολογίας Οινικών Προϊόντων του Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
Σύντομη περιγραφή των τεχνικών Λευκής και Ερυθρής Οινοποίησης. Αυτό που πρέπει να κάνουμε αλλά – και το κυριότερο – όσα πρέπει να αποφύγουμε!

-«Το Μινωικό Κρασί και το Μινωικό Ανακτορικό Κέντρο στο Μοναστηράκι», Αθανασία Κάντα, Αρχαιολόγος

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
2 Νοέ 2018
Ώρα:
18:00
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Αγία Φωτεινή
Αγία Φωτεινή Αμαρίου
Αγία Φωτεινή Αμαρίου, Ρεθύμνου Ελλάδα
+ Χάρτης Google