Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ημερίδα με θέμα: «Κίνδυνοι και κανόνες ασφάλειας στο διαδίκτυο: πως να προστατέψετε τα παιδιά σας».

30 Ιούλ 2022 στις 20:30 - 22:00

Δωρεάν

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, σε συνεργασία με το «Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια» ( CSI INSTITUTE) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συνδιοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης, στα πλαίσια του Travel Edition, με θέμα: «Κίνδυνοι και κανόνες ασφάλειας στο διαδίκτυο: πώς να προστατέψετε τα παιδιά σας».

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι:

  • ο κ. Μανόλης Σφακιανάκης, Aντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ και πρόεδρος του Ινστιτούτου CSI,
  • η κ. Καλλιόπη Ιωάννου, Kαθηγήτρια Εγκληματολογίας και Ιδρύτρια Traumahelp, Διευθύντρια του Ινστιτούτου CSI και
  • η Δρ. Όλγα Τζουραμάνη, Διδάκτωρ Εγκληματολογίας-Σωφρονιστικής, Εγκληματολόγος, Ψυχολόγος & Ψυχοθεραπεύτρια. Ph.D., MSc, MSc, Llm(c).

Τη σημερινή εποχή το διαδίκτυο καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο μέρος της ζωής των παιδιών. Τα νέα παιδιά αξιοποιούν τις δυνατότητες του διαδικτύου με σκοπό να ψυχαγωγηθούν, να κοινωνικοποιηθούν με φίλους ακόμη και να πραγματοποιήσουν σχολικές εργασίες. Ταυτόχρονα όμως, εισέρχονται σε ένα απεριόριστο περιβάλλον που ενέχει αρκετούς κινδύνους για τους οποίους χρειάζεται να είναι ενήμερα.

Στόχος της ημερίδας είναι να εμπλουτίσει τις γνώσεις όλων (γονείς, εκπαιδευτικοί, παιδιά, έφηβοι) για την ασφάλεια και τους κινδύνους στο διαδίκτυο, καθώς και να δώσει ιδέες για το πως μπορούν οι ενήλικες να μάθουν τα παιδιά να προστατεύουν τον εαυτό τους στον ψηφιακό κόσμο.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022 και ώρα 20.30 στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου.

H είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Χώρος Διεξαγωγής

Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου
Ηγουμένου Γαβριήλ
ΡΕΘΥΜΝΟ, Ρεθύμνης 74132 Greece
+ Χάρτης Google