Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ημερίδα στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου με θέμα το ενεργειακό μέλλον της Κρήτης

25 Μαΐ 2018 στις 19:00 - 21:00

Δωρεάν

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης και το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης με έδρα το Ρέθυμνο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τους Δήμους Ρεθύμνης και Αμαρίου, διοργανώνουν εκδήλωση για το ενεργειακό μέλλον της Κρήτης. τη βιώσιμη ανάπτυξη και περιβαλλοντική προστασία, την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, & ώρα 19:00
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου Ρεθύμνης (Εμμ. Πορτάλιου 23, 1ος όροφος).

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι Θερμικές Μονάδες και οι Ενεργειακές Κοινότητες θα είναι τα καίρια ζητήματα των θεματικών ενοτήτων που θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Προσκεκλημένοι ως εισηγητές στην εκδήλωση, είναι ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Δρ. Νικόλαος Μπουλαξής, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, οι Δήμαρχοι Ρεθύμνης και Αμαρίου κ. Μαρινάκης και κ. Μουρτζανός, ο καθηγητής του ΕΜΠ κ. Δημήτρης Παπαντώνης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ Α.Ε. κ. Φώτης Καζάσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκος Καλογερής, ο μηχανικός περιβάλλοντος κ. Φώτης Κοκοτός, καθώς και οι Πρόεδροι των δύο Επιμελητηρίων κ.κ. Γιώργος Γιακουμάκης και Σπύρος Καλησπεράκης.

Η ανταπόκριση της Κρήτης στις ενεργειακές προκλήσεις, αλλά και η αξιοποίηση των ευκαιριών και των δυνατοτήτων που προσφέρονται αναδεικνύουν ως ζωτική ανάγκη τη θεμελίωση και υλοποίηση μιας συγκροτημένης στρατηγικής για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Μια στρατηγική που θα αντιμετωπίζει τις εκκρεμότητες το παρελθόντος, δημιουργώντας τα απαραίτητα ενεργειακά αποθέματα. Θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών, και στην απόκτηση νέων. Θα παράγει κοινωνικό μέρισμα, για τις τοπικές κοινωνίες και τους καταναλωτές. Το κυριότερο, θα καθιστά την Κρήτη ενεργειακό κόμβο.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
25 Μαΐ 2018
Ώρα:
19:00 - 21:00
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , ,

Διοργανωτής

Επιμελητήριο Ρεθύμνης
Τηλέφωνο:
28310 22214

Χώρος Διεξαγωγής

Επιμελητήριο Ρεθύμνου
Εμμανουήλ Πορτάλιου 23
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google