Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

O «Κατσούρμπος» του Γεώργιου Χορτάτζη από τον Θεατρικό Περίπλου

3 Οκτ 2020 στις 21:30

12€

Μια παράσταση βασισμένη στην Κρητική Αναγεννησιακή Κωμωδία «Κατσούρμπος» του Ρεθεμνιώτη συγγραφέα Γεώργιου Χορτάτζη.

Ο Θεατρικός Περίπλους μαζί με το Σχολείο Θεάτρου, παρουσιάζει για έξι ακόμα παραστάσεις την Αναγεννησιακή Κρητική Κωμωδία «Κατσούρμπος» του Γ. Χορτάτζη.

Παρασκευή 2, Σάββατο 3, Κυριακή 4 &
Παρασκευή 9, Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 

Η διασκευή του έργου, η οποία έχει γίνει από την ομάδα, ακολουθεί το κείμενο του συγγραφέα, το μέτρο και το Κρητικό Ιδίωμα, ζωντανεύοντας στη σκηνή τους κυριότερους ήρωες της Κρητικής αυτής Κωμωδίας:

Με κέντρο τον Έρωτα και την επιρροή του στις ζωές των ανθρώπων η ιστορία κινείται γύρω από τα σπίτια των κοινών γυναικών της εποχής, των ρουφιάνων, της Πουλισένας και της Αρκολιάς, οι οποίες με τεχνάσματα και κόλπα επηρεάζουν με τον δικό τους τρόπο τις ζωές των λαβωμένων από έρωτα νέων, όπως ο Νικολός και η Κασσάνδρα, αλλά και όχι τόσο νέων… όπως ο γερο-Αρμένης, ο οποίος υπερτιμώντας την κατάστασή του επιθυμεί να «κοιμηθεί» με τη νεαρή Κασσάνδρα. Και μέσα σ’ αυτούς και τα μπερδέματα τους ανακατεύονται κι άλλοι, τύποι βγαλμένοι από τις ιταλικές κωμωδίες της Αναγέννησης, τύποι που κινούνται κι αυτοί από τα βέλη του έρωτα και οδηγούνται σε κωμικά αδιέξοδα. Και το αντικείμενο του έρωτα αλλάζει και καθορίζει τον καθένα… έρωτας για τα χρήματα, για το φαγητό, για την ξεκούραση… Οτιδήποτε γεμίζει πάθος τους ήρωες μας… Θα δούμε τον ψευτοπαλληκαρά Κουστουλιέρη, την πόρνη Αννούσα, τους υπηρέτες Κατσούρμπο, Κατσάραπο και Μούστρουχο και κάπου ανάμεσα σ’ αυτούς θα εμφανιστεί και ο ιδιαίτερος αυτός δάσκαλος που με τα «ακαταλαβίστικα» λατινικά του θα εντείνει τις κωμικές καταστάσεις!

Σκηνοθεσία – Διδασκαλία: Μαρία Καντιφέ
Σκηνικά – Κοστούμια: Θωμάς Καντιφές
Μουσική: Βαγγέλης Λινοξυλάκης
Χειρισμός Φωτισμών: Άγγελος Καραβιώτης – Γιάννης Καλλέργης
Χειρισμός Ήχου: Εύη Καννά

Παίζουν: Όλγα Καστρίτση, Βαγγέλης Λινοξυλάκης, Μάριος Μαραγκουδάκης, Γιάννης Μαθιουδάκης, Ελένη Νικολουδάκη, Μαρίλυ Αγγελιδάκη, Γιάννης Σταθάκης,  Άννα Τζανιδάκη, Στέλλα Φραντζεσκάκη, Μαριάννα Φωτοπούλου, Ρένα Χατζάκη και ο Θωμάς Καντιφές

Ώρα 21:30.

Θεατρικός Περίπλους (Φρυγανάκη 46, Ρέθυμνο)
Κρατήσεις – πληροφορίες: 6945458516.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: Τετάρτη – Παρασκευή, 10π.μ. – 3μ.μ. στο κατάστημα BOOK SPOT (Χειμάρρας 6, Παλιά Πόλη).
Λόγω του περιορισμένου, πια, αριθμού θέσεων (μόνο 25 θέσεις διαθέσιμες για κάθε παράσταση) και της αποφυγής συνωστισμού στο ταμείο του θεάτρου, η προαγορά των εισιτηρίων σας είναι υποχρεωτική.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
3 Οκτ 2020
Ώρα:
21:30
Κόστος:
12€
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, ,

Διοργανωτής

Θεατρικός Περίπλους
Τηλέφωνο:
6945458516

Χώρος Διεξαγωγής

Θεατρικός Περίπλους
Φρυγανάκη
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74132 Greece
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
6945458516