Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

«ΚΙΡΚΗ»: 5ο Βιωματικό Εργαστήριο Οδύσσειας-Το τραγούδι της Επιστροφής

24 Φεβρουαρίου στις 11:00 - 19:00

ΟΔΥΣΣΕΙΑ-ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Εργαστήριο V: Κίρκη
Ρέθυμνο, 24 Φεβρουαρίου 2019

Ο Κύκλος του Έρωτα και του Θανάτου ανοίγει με την Κίρκη, την πιο παρεξηγημένη μορφή της Οδύσσειας.
Κάτοχος της Γνώσης των αρχαίων μυστηρίων, μυεί τον Οδυσσέα στο Φως και τη Σκιά του Έρωτα και στα μυστικά της Φύσης του, ενώ του ανοίγει το δρόμο για την υπέρτατη δοκιμασία -το Ταξίδι στον Κάτω Κόσμο.
Σας προσκαλούμε σε αυτό το Ταξίδι όπου θα εργαστούμε στα ζητήματα Αρσενικού και Θηλυκού, Έρωτα και Ελευθερίας, με όχημα την Αρχετυπική Συστημική Αναπαράσταση, το Σώμα, το Μύθο, την Κίνηση & την Τελετουργία. Καλή μας αντάμωση!
Για Αναλυτικές Πληροφορίες: http://bit.ly/2raUGOf

ΓΕΝΙΚΑ
Στην παγκόσμια συνείδηση ο Οδυσσέας έχει καταγραφεί ως ο αρχετυπικός Ήρωας, ο οποίος περνώντας μέσα από δοκιμασίες, προκλήσεις και προσκλήσεις, -κάποτε νικώντας, κάποτε χάνοντας- καταφέρνει να υπερπηδήσει όλα τα Εμπόδια, να Επιστρέψει και να Κατακτήσει τελικά εκ νέου το Βασίλειό του. Στη μυθολογία, τη μουσική σύνθεση, τα τραγούδια, την ποίηση, τη λαϊκή παράδοση, τη ζωγραφική, την ηθολογία, ακόμα και το λόγο & τις παροιμιώδεις αναγωγές διαφορετικών λαών δια μέσω των αιώνων είναι φανερή η προσπάθεια των ανθρώπων να περιγράψουν στο πρόσωπο του Οδυσσέα την ίδια την Υπαρξιακή Αναζήτηση της ανθρώπινης φύσης.

Στο Τραγούδι της Επιστροφής θα ακολουθήσουμε τη διήγηση του Ομήρου. Θα αποπειραθούμε μια βαθύτερη ανάγνωση των υπόγειων διαδρομών, των επιμέρους διαστάσεων, στοιχείων και υποδηλώσεων του Δρόμου του Οδυσσέα και θα αφουγκραστούμε το προσωπικό νόημα που μπορεί ένα τέτοιο Αρχετυπικό Συμβολικό Ταξίδι να έχει για τον καθένα από μας.

Η προσέγγισή μας στο Μύθο θα είναι βιωματική.
Ήχος, κίνηση και λόγος θα τεθούν στην υπηρεσία μιας νέας κατανόησης που ξεφεύγει από μια απλή ανάγνωση της Οδύσσειας και γίνεται, πλέον, εμπειρία ατομική και βιωματική.
Με όχημα το Μύθο, τα Αρχέτυπα, το Σώμα, την Κίνηση, την Τελετουργία, τη Ροϊκότητα, την Ψυχοθεραπεία και τη Συστημική Αναπαράσταση, την Τέχνη της Μουσικής, της Αφήγησης του Μύθου της Οδύσσειας και τη Δύναμη της Ομάδας θα συντροφεύσουμε τον Οδυσσέα μέσα μας στο ταξίδι της επιστροφής του προς την Ιθάκη, στο ταξίδι της επιστροφής του προς τη Συμφωνία, την Αυθεντικότητα, την Αλήθεια του Εαυτού.
Στη διάρκεια του θα συναντήσουμε όλα τα Εμπόδια και τις Σκιές που μας κρατούν μακρυά από τον προορισμό μας, θα τα αναγνωρίσουμε και θα τα επεξεργαστούμε για να τα μετουσιώσουμε, και ταυτόχρονα θα ανακαλύψουμε τα «Αστέρια» που φωτίζουν το δρόμο μας για την επιστροφή μας στο γνήσιο «σπίτι» του Εαυτού, καθώς και τους Βοηθούς που συνδράμουν και υποστηρίζουν το ιερό εγχείρημα.
Έτσι θα αναβιώσουμε μέσα μας τη βαθιά Γνώση Ευημερίας που βρίσκεται απλόχερα χαρισμένη στο αρχαίο κείμενο, ως οδοδείκτης για ένα αυθεντικό βίωμα της εμπειρίας της ζωής μας.

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ:
Αφροδίτη Πριμικύρη, M.Sc Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
Ελισσάβετ Κουτουξίδου, M.Sc Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Προσωποκεντρικής Προσέγγισης

ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Πρόκειται για 8 ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ 8ωρες συναντήσεις, σε συχνότητα 1 ανά περίπου 6 εβδομάδες (βλέπε αναλυτικό πρόγραμμα ημερομηνιών).
Τα εργαστήρια είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους.
Η συμμετοχή σε κάθε εργαστήριο μπορεί να γίνει αυτόνομα, καθώς δεν πρόκειται για εργασία σε “κλειστή δομή ομαδικής ψυχοθεραπείας”, όπου υπάρχει δέσμευση παρουσίας σε όλες τις συναντήσεις

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Οι συναντήσεις μας θα γίνονται στο ΧΩΡΑφΙ – Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας και Παραστατικών Τεχνών.
Κονδυλάκη 10, Ρέθυμνο

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Κυριακή, 11:00-19:00

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΤΕΛΩΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
🔸30 Σεπτεμβρίου 2018: ~ Θεϊκή απόφαση για την επιστροφή του Οδυσσέα – Καλυψώ
🔸4 Νοεμβρίου 2018: ~ Κίκονες – Οι ασκοί του Αιόλου – Λαιστρυγόνες
🔸9 Δεκεμβρίου 2018: ~ Κύκλωπες
🔸27 Ιανουαρίου 2019: ~ Λωτοφάγοι – Σειρήνες
🔸24 Φεβρουαρίου 2019: ~ Κίρκη
🔸20-21 Απριλίου 2019: ~ Νέκυια (το μοναδικό 2ήμερο εργαστήριο, Σαββατοκύριακο, με δυνατότητα να χωριστεί σε 2 μονοήμερα, κατόπιν έγκαιρης συνενόησης μεταξύ των μελών και των συντονιστών)
🔸26 Μαϊου 2019: ~ Σκύλλα και Χάρυβδη – Βόδια του Ήλιου
🔸30 Ιουνίου 2019: ~ Φαίακες – Η τελική ευθεία για την Ιθάκη

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
EARLY BIRD: 80 ευρώ, με εξόφληση το αργότερο εώς:
Για το 1ο βιωματικό σεμινάριο: 15/9/2018
Για το 2ο βιωματικό σεμινάριο: 23/10/2018
Για το 3ο βιωματικό σεμινάριο: 26/11/2018
Για το 4ο βιωματικό σεμινάριο: 21/1/2019
Για το 5ο βιωματικό σεμινάριο: 15/2/2019
Για το 6ο βιωματικό σεμινάριο: 8/4/2019
Για το 7ο βιωματικό σεμινάριο: 13/5/2019
Για το 8ο βιωματικό σεμινάριο: 17/6/2019
Μετά τις ημερομηνίες EARLY BIRD: 100 ευρώ

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ
-Η κράτηση θέσης γίνεται ΜΟΝΟ κατόπιν επικοινωνίας με τους συντονιστές και στις περιπτώσεις μετά της ημερομηνίας/εξόφλησης EARLY BIRD, αποκλειστικά και μόνο με κατάθεση προκαταβολής της τάξης του 60% του ποσού, δηλαδή 60 ευρώ.
-Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής αργότερα της 1 εβδομάδας πριν την ημερομηνία πραγματοποίησης του εργαστηρίου, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.
-Σε περίπτωση εξόφλησης early bird και ακύρωσης της συμμετοχής αργότερα της 1 εβδομάδας από την ημέρα πραγματοποίησης του εργαστηρίου, επιστρέφεται το 25% του ποσού.
-Σε περίπτωση αναβολής του εργαστηρίου με υπαιτιότητα των οργανωτών -και αν ο συμμετέχων δεν είναι σε θέση να λάβει μέρος στο εργαστήριο κατά τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του- επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό.
-Σε κάθε άλλη περίπτωση το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται.

*ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Παρακαλούμε, σημειώστε πως θετική απάντηση στην εκδήλωση του facebook δε συνιστά κατοχύρωση θέσης συμμετοχής στα εργαστήρια

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για διευκρινίσεις, περαιτέρω πληροφορίες και κράτηση θέσης παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους συντονιστές:
Αφροδίτη Πριμικύρη
211 4041547 & 6932566395
📧 e-mail: [email protected]
Ελισσάβετ Κουτουξίδου
6974 762014
📧 e-mail: [email protected]
✉ messenger: m.me/chorafi.Counselling.Art
fb page: https://www.facebook.com/chorafi.Counselling.Art/

Το Τραγούδι της Επιστροφής ευχόμαστε να γίνει το Κάλεσμα της δικής μας Νοσταλγίας, της δικής μας Ιθάκης, του εντός μας Οδυσσέα και της εντός μας Πηνελόπης, των δικών μας Θεών, του δικού μας Δαιμονίου, της δικής μας Επιστροφής και της δικής μας Ένωσης.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ

Η Αφροδίτη Πριμικύρη είναι Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου [υπ. αριθμ. 15/03-1998 της Νομαρχίας Αθηνών] και μέλος του Συλλόγου Κλινικών Ψυχολόγων Ελλάδας. Μετά το πέρας των βασικών σπουδών στην Ψυχολογία και του μεταπτυχιακού τίτλου Κλινικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπαιδεύτηκε σε διαφορετικά είδη ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων σε πιστοποιημένους εκπαιδευτικούς φορείς, ενώ έως και σήμερα ακολουθεί συνεχιζόμενη κατάρτιση σε ευρύ πεδίο επιστημονικού ενδιαφέροντος (πλήρες βιογραφικό σημείωμα διαθέσιμο στην ιστοσελίδα fb.me/AfroditiPrimikyri).
Τα τελευταία 16 χρόνια εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος, διεξάγοντας ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής, συντονίζοντας ομάδες ψυχοθεραπείας και αυτογνωσίας & σεμινάρια ψυχολογικού ενδιαφέροντος και τέλος, λειτουργώντας ως εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος σε κοινωνικούς & εκπαιδευτικούς φορείς.
Το ενδιαφέρον της την τελευταία πενταετία, μετά το πέρας της επιμόρφωσής της στο Ελληνικό Ινστιτούτο Συστημικής Αναπαράστασης, έχει στραφεί σε μια συνθετική οπτική επαγγελματικής παρέμβασης που συνδυάζει τις αρχές της μεθόδου της Συστημικής Αναπαράστασης, εξειδικευμένες μεθόδους και εργαλεία ψυχοθεραπείας καθώς και βασικές αρχές του σωματο-πνευματικού συστήματος αυτογνωσίας της Ροϊκότητας. Ταυτόχρονα, συνεχίζει την εκπαίδευσή της στη μουσική, η οποία αποτελεί έναν εκ των βαθύτερων τομέων προσωπικού της ενδιαφέροντος, σπουδάζοντας κιθάρα με την κα Σμαρώ Γρηγοριάδου και φωνητική με την κα Μαρία Παπαγεωργίου. Στο παρελθόν έχει ακολουθήσει μακροχρόνια εκπαίδευση στο πιάνο και στη Θεωρία της Μουσικής.

Η Ελισσάβετ Κουτουξίδου εργάζεται ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας από το 2010. Έχει μεταπτυχιακό Δίπλωμα σπουδών και Master of Science στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική από το βρετανικό πανεπιστήμιο του Strathclyde. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε από την Gordon Hellas ως εκπαιδεύτρια της μεθόδου Αποτελεσματικού Γονέα, όπου και από τότε συντονίζει εργαστήρια Αποτελεσματικού Γονέα ή παρέχει ατομικά σε γονείς Υποστήριξη και Συμβουλευτική Γονέων. Ως Σύμβουλος Γονέων υποστηρίζει και καλλιεργεί τις αρχές του Attachment & Positive Parenting, καθώς και των προσεγγίσεων γονεϊκότητας που στηρίζονται στα αποτελέσματα των σύγχρονων ερευνών στη νευροβιολογία.
Η εκπαίδευση της συνεχίστηκε στη Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία Ζεύγους (Emotionally Focused Couples Therapy) της Sue Johnson, και λίγο αργότερα, στο Θεραπευτικό Παιχνίδι για παιδιά από 4 εώς 12 ετών.
Οι πιο πρόσφατες εκπαιδεύσεις της αφορούν στην Προγεννητική Ψυχολογία και στο Πρόγραμμα Αρχέγονης Προαγωγής Υγείας για το Αγέννητο Παιδί «Καλωσόρισες» της κ. Όλγας Γκουνή και του εκπαιδευτικού οργανισμού Cosmoanelixis, στην εκπαίδευση της ως Βοηθός Μητρότητας από τον Σύλλογο Βοηθών Μητρότητας Ελλάδος και στη μέθοδο του Birth Story, με σκοπό να υποστηρίξει τις γυναίκες, τις οικογένειες και τα ζευγάρια που επιθυμούν να συλλάβουν, από την περίοδο πριν τη Σύλληψη και κατά τη διάρκεια της Εγκυμοσύνης, του Τοκετού, του Θηλασμού, της Λοχείας αλλά και σε περιπτώσεις Τραύματος ή/και Απώλειας-Πένθους.
Επίσης, ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια γονέων στο Βρεφικό Μασάζ από το International Association of Infant Massage, υποστηρίζει και βοηθά τους νέους γονείς να καλλιεργήσουν ασφαλή συναισθηματικό δεσμό και να δημιουργήσουν απολαυστικό χρόνο και χαλάρωση με το βρέφος τους μέσω του αγγίγματος σεβασμού και αγάπης και των τεχνικών μασάζ.
Παράλληλα τα τελευταία 15 χρόνια εκπαιδεύτηκε σε διάφορα εναλλακτικά-συμπληρωματικά συστήματα σωματικών και ψυχοσωματικών μεθόδων όπως στο Bowtech, στα Ανθοϊάματα του Dr. Bach, στη νεο-Κρανιοϊερή Εξισορρόπηση, στη Ροϊκότητα (Advanced), στη διαδικασία Εστίασης Focusing, στο Mindfulness και σε διάφορες ενεργειακές τεχνικές. Παρακολουθεί αδιάλλειπτα σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν σε ποικίλες μεθόδους Ψυχοθεραπείας και Αυτογνωσίας, στην ολιστική θεώρηση του Ανθρώπου και στη Διατροφή.
Το 2017 συνίδρυσε την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΧΩΡΑφΙ – Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας & Παραστατικών Τεχνών» στο Ρέθυμνο, όπου και ανάλογα με τις μοναδικές ανάγκες, εμπειρίες, θέματα και αιτήματα κάθε ανθρώπου, συνδημιουργεί μαζί του το εξατομικευμένο, μοναδικό και κατάλληλο γι’ αυτόν, θεραπευτικό μονοπάτι.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
24 Φεβρουαρίου
Ώρα:
11:00 - 19:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Χώρος Διεξαγωγής

ΧΩΡΑφΙ – Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας & Παραστατικών Τεχνών
Κονδυλάκη 10
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
697 476 2014