Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

 • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Μουσική βραδιά για την ενίσχυση των δομών της αλληλέγγυας οικονομίας στο Ρέθυμνο

15 Σεπ 2017 στις 20:00

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμένων.

Τα συνεργατικά εγχειρήματα της πόλης μας υποδέχονται και στηρίζουν το νέο συνεργατικό παντοπωλείο “ΔΙΚΤΥΟ αλληλεγγύης παραγωγών & καταναλωτών” και σας καλούν σε μια γιορτή για την αλληλέγγυα οικονομία.

Η αλληλέγγυα οικονομία δεν είναι απλά άλλο ένα οικονομικό μοντέλο, είναι ένας άλλος τρόπος ζωής:

 • Που ικανοποιεί τις πραγματικές ανθρώπινες ανάγκες, απέναντι στον ακόρεστο
  καταναλωτισμό που προκαλούν η διαφήμιση, το μάρκετινγκ, η εμπορευματοποιημένη διασκέδαση, το τηλεκατευθυνόμενο lifestyle.
 • Με ισότιμες αλληλέγγυες σχέσεις εργασίας απέναντι στη κερδοσκοπική εκμετάλλευση, την απαξίωση και τον εξευτελισμό των εργαζομένων
 • Με έναν άλλο τρόπο παραγωγής, διανομής και κατανάλωσης απέναντι στο παγκόσμιο κερδοσκοπικό δίκτυο των πολυεθνικών εταιριών τροφίμων, αλυσίδων SM, φαρμάκων, φυτοφαρμάκων, πλαστικών, ηλεκτρονικών που κυριαρχούν τη διατροφή, την υγεία, τις καθημερινές ανάγκες μας.
 • Με σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον απέναντι στη κερδοσκοπική λεηλασία τους από τη γκρι και την «πράσινη» ανάπτυξη εταιριών, κρατών, δήμων κλπ.

Οι συνεργατικές δομές που έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν στην πόλη μας (το
καφενείο ΧΑΛΙΚΟΥΤΙ, ο συνεταιρισμός ΤΖΕΠΕΤΟ (καφέ & πειραματικό εργαστήρι
κουκλοθέατρου και ξύλινων παιχνιδιών), το οβελιστήριο ΣΥΝΤΡΟΦΗ, το εργαστήριο φωτογραφίας OBSCURA LAB, οι εκδόσεις “Παράξενες Μέρες” και τώρα το νέο συνεργατικό παντοπωλείο ΔΙΚΤΥΟ) δεν αποτελούν μονάχα εργασιακά σχήματα αλλά εντάσσονται σε μια δυναμική κοινότητα αγώνα και δημιουργίας που συνεχώς στήνει αναχώματα στη μιζέρια και την παρακμή της εποχής μας με όπλο
την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά.

Τα συνεργατικά, μη κερδοσκοπικά εγχειρήματα προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα
περιβάλλον ιδιαιτέρως εχθρικό και ανταγωνιστικό και αντιμετωπίζουν πολλαπλάσιες δυσκολίες από μια συνηθισμένη εμπορική επιχείρηση:

 • Χωρίς κεφάλαιο επιδοτήσεις και δάνεια, αλλά με την βοήθεια και υποστήριξη του
  ευρύτερου χώρου της κοινωνικής αυτοοργάνωσης, αλληλέγγυων καλλιτεχνών,
  επαγγελματιών, παραγωγών κ.α.
 • Χωρίς την εκμετάλλευση της εργασίας, αλλά με την συλλογική εθελοντική δουλειά όπου και όταν χρειάζεται.
 • Χωρίς καθαρά κέρδη – καλύπτουν μόνο τα απαραίτητα λειτουργικά έξοδα – αλλά με την αλληλοεκτίμηση και την αλληλοϋποστήριξη, σπάνε τις πελατειακές σχέσεις της
  «ελεύθερης» ανταγωνιστικής αγοράς

Ζούμε στην εποχή της οικονομικής κρίσης, των μνημονίων της λεηλασίας του τόπου και της φτωχοποίησης της πλειονότητας των πολιτών, που αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να επιβιώσουν οικονομικά μέσα στα «νόμιμα πλαίσια» της ελεύθερης αγοράς εργασίας και προϊόντων.

Σ’ αυτό το ζοφερό κοινωνικό περιβάλλον η αλληλέγγυα οικονομία γίνεται μέρος του αγώνα για την επιβίωση, την αντίσταση και την αξιοπρέπεια. Η αλληλέγγυα οικονομία είναι μια πρόταση πολύ πιο σοβαρή απέναντι στις ψεύτικες υποσχέσεις των πολιτικών για «ανάπτυξη» και κοινωνικό κράτος.

Σας καλούμε να γιορτάσουμε μαζί και να στηρίξουμε τη δημιουργία του νέου του συνεργατικού παντοπωλείου ΔΙΚΤΥΟ αλληλεγγύης παραγωγών και καταναλωτών. Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμένων.

Με φαγητό και ποτό με ντόπια κρέατα, βιολογικά λαχανικά και όσπρια από αλληλέγγυους βιοκαλλιεργητές και το συνεργατικό παντοπωλείο.

Στη μουσική: Μαρία Κώτη, Στέλιος Ζερβός, Βαγγέλης Ακριβός, Σταύρος Μαραγκουδάκης, Βαγγέλης Βουτσαδάκης, Δημήτρης Βαρούχας, Λεωνίδας Βαρούχας και το συγκρότημα από την Ορεστιάδα Θραξ Πανκc.

Χώρος Διεξαγωγής

Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμένων
Αρμένοι Ρεθύμνου, Ρεθύμνου Ελλάδα + Χάρτης Google