Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«O Δρόμος μέχρι το περίπτερο»: Εικαστική έκθεση σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών

22 Νοέ 2023 στις 18:00 - 21:00

Δωρεάν

To 6o Φεστιβάλ τέχνης, Νίκος Σκεπετζής, με το γενικό θέμα «Κατώφλι ΙΙ» και με την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνης, παρουσιάζει στο Σπίτι του πολιτισμού την
εικαστική έκθεση σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών: «O Δρόμος μέχρι το περίπτερο» με αλληλεπιδραστή τον καθηγητή του 3ου εργαστηρίου της Σχολής Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Χάρη Κοντοσφύρη.

Το θέμα που θα διαπραγματεύεται η έκθεση είναι ο άνθρωπος και η ικανότητα του να προσπερνάει τα εμπόδια. Ο άνθρωπος ως κέντρο (ανθρωποκεντρική συνθήκη) και η παρεμπόδιση του (κάτι που δυσχεραίνει την κατεύθυνση για ένα σκοπό, κάτι που αποτρέπει το πέρασμα).

Πέρασμα σε ένα χώρο, σε μια συνθήκη, σε ένα συναίσθημα, σε μια κατάσταση, στο μυαλό, στο ασυνείδητο, στο ενύπνιο και στην πραγματικότητα. Ως παρεμποδίζουσα συνθήκη προτείνεται: αντικείμενο, τοίχος, σκέψη, φόβος, εκδίκηση, παρελθόν, εθελοτυφλότητα, ενοχές, ερινύες. Ο σκοπός που θέλει ο άνθρωπος να περάσει το εμπόδιο έγκειται στο να εξετάσει, να διαπιστώσει, να ψάξει, να συνειδητοποιήσει, να θεραπεύσει θραύσματα από τον ψυχισμό και το υποσυνείδητο του. Αυτά θα συμβολίζονται με μια συνθήκη, η οποία δημιουργεί έναν κοινό βιότοπο ζώων και φυτών.

Καθώς ο άνθρωπος ξεκινάει αυτό το ερευνητικό, εσωτερικό ταξίδι, ανακαλύπτει συσσωρευμένες αναμνήσεις στο ασυνείδητό του και εφόσον (σύμφωνα με τον Προυστ) αυτές είναι κίβδηλες, ο ίδιος τις ανακαλεί διαστρεβλωμένες, άρα η μορφή τους είναι ανεστραμμένη της πραγματικότητας. Έτσι διαισθάνεται μια ταυτόχρονη ύπαρξη πολλών ψυχικών καταστάσεων ή φαινομένων και τη συγκέντρωση πολλών λεπτομερειών ή επαναλήψεων.

Επιμέλεια: Κατερίνα Καρούλια.

Συμμετέχουν: Αφροδίτη Γκρίζη, Ελένη Δαλάκα, Μαρία Διαμαντοπούλου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Κατερίνα Καρούλια, Χάρης Κοντοσφύρης, Φλωρεντία Παπαδημητρίου, Γιώργος Πανταζής, Χρυσούλα Σκεπετζή.

Διάρκεια: 8 έως 22 Νοεμβρίου – Σπίτι του πολιτισμού (όροφος, χώρος εκθέσεων)
Ώρες λειτουργίας: 6.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
22 Νοέ 2023
Ώρα:
18:00 - 21:00
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Σπίτι του Πολιτισμού
Βερνάδου 12
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
2831040150