Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

O Ross Daly και η Κέλυ Θωμά στο Φεστιβάλ Αντίβαρο

19 Μαΐου στις 21:00 - 22:30

10€

O Ross Daly και η Κέλυ Θωμά για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αντίβαρο. Μαζί τους στα κρουστά η Ζωή Παπαδαντωνάκη.

Κυριακή 19 Μαΐου, 7μμ & 9μμ, Kριτοβουλίδου 15, Ρέθυμνο.
Τηλ κρατήσεων 6988399325

O Ross Daly και η Κέλυ Θωμά αποτελούν ένα εντελώς μοναδικό ντουέτο. Κεντρική θέση στο μουσικό τους κόσμο έχει η λύρα, ένα όργανο που συναντάται σε πολλές μουσικές παραδόσεις των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου και βέβαια στην Κρήτη όπου ζούνε εδώ και πολλά χρόνια. Η μουσική που παίζουν ο Ross Daly και η Κέλυ Θωμά όμως δεν ανήκει σε καμία συγκεκριμένη τοπική ή εθνική παράδοση.

Συμπεριλαμβάνει μια πλούσια γκάμα επιδράσεων από πολλές και διάφορες διαχρονικές τροπικές παραδόσεις που ανταμώνουν αρμονικά σε ένα καινούριο είδος και άκουσμα που ο ίδιος ο Ross Daly ονομάζει Σύγχρονη Τροπική Μουσική. Αυτό το είδος όμως ελάχιστα μοιάζει με αυτό που συνήθως φανταζόμαστε όταν λέμε σύγχρονη μουσική.

Ο ήχος της μουσικής αυτής βρίσκεται κάπου έξω από το καθορισμένο χρόνο όπου παλινδρομεί ανάμεσα σε αρχέγονα ακούσματα του μακρινού παρελθόντος και σε ήχους από το μέλλον. Ο Ross Daly και η Κέλυ Θωμά, εμπνευσμένοι από μια βαθιά πίστη και αντίληψη περί της υπερβατικής και υπερπροσωπικής διάστασης των πανάρχαιων και αρχετυπικών τροπικών παραδόσεων της Ανατολής, έχουν μαθητεύσει κοντά σε κάποιους από τους σημαντικότερους εκπροσώπους αυτής της μουσικής.

Στη συνέχεια όλη η γνώση που έχουν συγκεντρώσει από αυτές τις πηγές ενσωματώνεται σε δικές τους συνθέσεις που αντανακλούν την αντίληψή τους περί της ιερής φύσης της ίδιας της μουσικής.

Μαζί τους στα κρουστά η Ζωή Παπαδαντωνάκη.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
19 Μαΐου
Ώρα:
21:00 - 22:30
Series:
Κόστος:
10€
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , ,

Διοργανωτής

Φεστιβάλ Αντίβαρο
Phone
6988399325

Χώρος Διεξαγωγής

Κέντρο Κρητικής Λαϊκής Τέχνης
Κριτοβουλίδου 15
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
2831051501