Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ομιλία του Ιωάννη Τζεδάκι με θέμα τα ανασκαφικά ευρήματα από το Υστερομινωικό νεκροταφείο των Αρμένων

29 Μαρτίου στις 17:30 - 18:30

Δωρεάν

Η Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης και το Τμήμα Τρίτης Ηλικίας, έχουν τη χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσουν στην ομιλία του επίτιμου Διευθυντή Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και ανασκαφέα του αρχαιολογικού χώρου των Αρμένων από το 1968, κ. Γιάννη Τζεδάκι, με θέμα τα ανασκαφικά ευρήματα από το Υστερομινωικό νεκροταφείο των Αρμένων Ρεθύμνου.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η ομιλία του κ. Τζεδάκι εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Υστερομινωικό νεκροταφείο των Αρμένων: χώρος Αποχαιρετισμού και Μνήμης», το οποίο είναι σχεδιασμένο για ενήλικες από την αρχαιολόγο κ. Ειρήνη Γαβριλάκη, εθελόντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρεθύμνης. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τις “ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ” των ΚΑΠΗ της πόλης μας και την Αρχαιολόγο του Γραφείου Παλιάς Πόλης κ. Ματίνα Αρβανίτη.

Με την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εισήγηση του Τζεκάκι εγκαινιάζεται ουσιαστικά ένας κύκλος βιωματικών δράσεων που περιλαμβάνουν κατασκευές, προφορικές μικροϊστορικές αφηγήσεις και μουσικά δρώμενα, οι οποίες θα υλοποιηθούν στα ΚΑΠΗ του Δήμου Ρεθύμνης με στόχο τη γνωριμία και τη μύηση μας στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων της υστερομινωϊκής περιόδου.

Όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ και οι συμπολίτες/- ισσες που ενδιαφέρονται, είναι ευπρόσδεκτοι-ες την Τετάρτη 29 Μαρτίου, στις 5.30 το απόγευμα, στο Κεντρικό ΚΑΠΗ Δήμου Ρεθύμνης (στην οδό Μοάτσου).

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
29 Μαρτίου
Ώρα:
17:30 - 18:30
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Διοργανωτής

Δήμος Ρεθύμνου

Χώρος Διεξαγωγής

ΚΑΠΗ Δήμου Ρεθύμνου
Μοάτσου 2
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου Greece
+ Χάρτης Google