Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Όνειρο καλοκαιρινής τρέλας» από τη θεατρική ομάδα ΑμεΑ ΑΝΤΙΗΡΩΕΣ στους Αποστόλους Αμαρίου

25 Ιούλ 2023 στις 21:00 - 22:30

Δωρεάν

Ο Δήμος Αμαρίου σε συνεργασία με τη Θεατρική ομάδα ΑμεΑ ΑΝΤΙΗΡΩΕΣ παρουσιάζει την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αποστόλων, το «Όνειρο καλοκαιρινής τρέλας» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Γιασεμίδου και Γιάννη Μπλέτα

Η παράσταση, η οποία είναι εμπνευσμένη από το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, αποτελεί μια παραγωγή του ενεργού στους αγώνες για την αναπηρία Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η μεικτή συμπεριληπτική θεατρική ομάδα ΑμεΑ ΑΝΤΙΗΡΩΕΣ, που αποτελείται από μια 16 μελή ομάδα ατόμων με αυτισμό, σύνδρομα, κινητική και νοητική αναπηρία, σε συνέργεια με τυπικούς ερασιτέχνες ηθοποιούς, γονείς ΑμεΑ και καλλιτεχνικούς συντελεστές είναι έτοιμη πλέον για μια περιοδεία στο Νομό Ρεθύμνου.

Μετά την επιτυχημένη παράσταση για 2 μέρες τον Ιούνιο στο Φρούριο Φορτέτσα Ρεθύμνου, με το χειροκρότημα και τις ευχές των θεατών , η ομάδα αποφάσισε ότι  η περιοδεία θα αναδείξει περισσότερο ακόμα τα χαρίσματα και τις δεξιότητες των ηθοποιών αλλά και την ποιοτική επαγγελματική δουλειά που έχουν στήσει οι έμπειροι συντελεστές της. Αυτοί είναι η σκηνοθέτης, χορογράφος και ηθοποιός  Κωνσταντίνα Γιασεμίδου , ο σκηνοθέτης – κινηματογραφιστής  Γιάννης Μπλέτας, και η Φλώρα Ασουμανάκη θεατροπαιδαγωγός.

Ο Σύλλογος γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου μας έχει συνηθίσει άλλωστε στις δημιουργικές εκπλήξεις, που πάντα στόχο έχουν την προβολή της αναπηρίας ως χάρισμα και τρόπο ανάδειξης των ταλέντων και ικανοτήτων της διαφορετικότητας .

Οι ηθοποιοί με αναπηρία ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αξιοποιώντας αυτή τη φορά τα μονοπάτια της τέχνης. Ανέτρεψαν τα δεδομένα μέσα από την ωριμότητα που ανέδειξαν όλη τη διάρκεια των προβών και προετοιμασίας, αλλά και πάνω στη θεατρική σκηνή. Έμαθαν να εκφράζονται και να κινούνται με αυτοπεποίθηση, να υποκρίνονται και  να αποδίδουν ρόλους.

Έγιναν οι φωτεινές πυξίδες για όλους εκείνους που προσπαθούν να αποδείξουν –  συχνά βρίσκοντας κλειστές πόρτες –  τις δυνατότητές τους.

ΟΙ ΑΝΤΙΗΡΩΕΣ, η ιδιαίτερη αυτή ομάδα που εδώ και 4 χρόνια διανύει μια επιτυχημένη πορεία έχει αγαπηθεί πολύ.

Ο Μανώλης, η Μαρία, ο Οδυσσέας, η Στυλιάννα, ο Λευτέρης, η Στελλίτσα,  η Ραφαέλα, η Δέσποινα, η Ειρήνη, ο Στέλιος, ο Παναγιώτης, ο Ανδρέας και η Μαρία είναι οι πρωταγωνιστές της σκηνής και της ζωής. Μαζί τους  οι γονείς εκ μέρους του Συλλόγου γονέων κα φίλων ατόμων με αυτισμό η Ειρήνη, ο Παύλος, η Ελένη, η Αργυρώ, ο Κώστας.

Τέλος, μια ομάδας νέων ερασιτεχνών ηθοποιών που με την εθελοντική τους συνεισφορά τους στην ομάδα έδωσαν το στίγμα τους. Αυτοί είναι η  Μαριάννα, ο Βαγγέλης, η Ελένη, η Μαίρη και η Μυρτώ.

Τελικά, αποδείχτηκε ότι ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ με την επιτυχημένη διασκευή από την Κωνσταντίνα Γιασεμίδου, ταίριαξε στην ομάδα επί σκηνής . Αναπόσπαστο κομμάτι αποτελούν τα ευφάνταστα βίντεο , που εντάσσονται στην πλοκή του έργου και της δράσης από το Γιάννη Μπλέτα.

Είμαστε πολύ τυχεροί που κοντά στο Ρέθυμνο υπάρχουν όμοροι δήμοι με πνεύμα συμπερίληψης και αγάπης σε αυτό που προσφέρει η τέχνη του θεάτρου.

Με πρόταση του Δήμου Αμαρίου, έδωσαν τη δυνατότητα στην παράσταση να ξαναπαιχτεί στο Νομό.

Με την ευγενική τους προσφορά καλύπτονται όλα τα έξοδα και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Οι ΑΝΤΙΗΡΩΕΣ σας περιμένουν με χαρά στην παράστασή μας στη γραφική ενδοχώρα του Αμαρίου.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
25 Ιούλ 2023
Ώρα:
21:00 - 22:30
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , ,

Διοργανωτής

Δήμος Αμαρίου

Χώρος Διεξαγωγής

Αποστόλοι Αμαρίου
Αποστόλοι Αμαρίου, Ρεθύμνου Ελλάδα + Χάρτης Google