Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

H παράσταση “Γράμματα σ’ένα φίλο Γερμανό” στο The Garage

14 Οκτ 2017 στις 21:00

10€

Απόψε το θέατρο ήταν καθηλωτικό.
Μάς τρυπούσε τη συνήθεια, μάς απομάκρυνε από τη μετριότητα, μάς μιλούσε για το σήμερα μέσα από το χθες. Μια παράσταση τέχνης σε έναν μη θεατρικό χώρο από αυτούς που δημιουργείς από το μηδέν για να επικοινωνήσεις. Μια δομημένη ηθοποιός που υπήρχε επί σκηνής με δωρικότητα, ευθύτητα, συνέπεια και στόχο.
Μη χάσετε με τίποτα τα Γράμματα σε ένα φίλο Γερμανό του γνήσια πολιτικού Αλμπέρ Καμύ.

Δ. Φ.

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία σε Ηράκλειο και Αθήνα, το Σάββατο 14/10 στις 21.00 η Θεατρική Συντροφιά Ηρακλείου (ΘΕ.Σ.Η.) παρουσιάζει για δεύτερη φορά στην πόλη του Ρεθύμνου και στο The Garage την παράσταση Γράμματα σ’ ένα φίλο Γερμανό, του Αλμπέρ Καμύ.

Ερμηνεύει η Σοφία Δερμιτζάκη και σκηνοθετεί η ίδια μαζί με τη Στέλλα Κουφάκη.

Η παράσταση στηρίζεται σε τέσσερις επιστολές του Αλμπέρ Καμύ σε έναν φανταστικό φίλο του Γερμανό, γραμμένες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι επιστολές αυτές εκδόθηκαν εκτός Γαλλίας, που βρισκόταν τότε υπό γερμανική κατοχή, σε λίγα αντίτυπα. Τα «Γράμματα σε ένα φίλο Γερμανό» αποτελούν ένα άτυπο μανιφέστο του συγγραφέα, στο οποίο διακηρύττει τη δύναμη της ανθρωπιάς και του πνεύματος, καταδικάζοντας ταυτόχρονα το παράλογο που φέρει ο πόλεμος, το μίσος, η αδιαλλαξία. Με γλώσσα ευγενή, που μετουσιώνεται θαυμαστά σε ένα αιχμηρό κατηγορώ, ο Καμύ μάς υπενθυμίζει πώς σε περιόδους κρίσης ο αποπροσανατολισμός και η σύγχυση εύκολα κυριαρχούν. Έτσι, διαχρονικές αξίες και υψηλά ιδεώδη όπως η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, η ιδέα της ευτυχίας και του ανθρώπου τοποθετούνται σε άλλες βάσεις, οικτίρονται ή διαστρεβλώνονται. Οι αντιστοιχίες ανάμεσα στο τότε και το σήμερα, πολλές– η κρίση αξιών δεδομένη.

“Μ’ αρέσει το λιτό θέατρο. Το θέατρο ουσίας που δεν έχει ανάγκη τους φανφαρονισμούς και την επίδειξη. Το θέατρο που βασίζεται στην έρευνα και την επίμονη δουλειά. Το θέατρο που στηρίζεται στους αφοσιωμένους εργάτες του κι όχι στις αυτοαναφορικότητες των δημιουργών. Γι’ αυτό όταν πηγαίνω σε τέτοιες παραστάσεις ουσίας, νιώθω μια τεράστια ζεστασιά και την πεποίθηση πως τίποτα δεν έχει χαθεί. Μην την χάσετε.” Ν. Δ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σοφία Δερμιτζάκη & Στέλλα Κουφάκη- ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Σοφία Δερμιτζάκη
VIDEO ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ : Nickolay Dorozhkin- ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: Γιώργος Μανουσάκης- ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ-ΗΧΟΥ: Στέλλα Κουφάκη

Είσοδος: 10 ευρώ/Φοιτητικο: 8 Ευρώ
Τηλέφωνο για κρατήσεις: 698 762 3792

* Στα πλαίσια της συνεργασίας της με το The Garage, η Σοφία Δερμιτζάκη, θα ανοίξει έναν κύκλο μαθημάτων υποκριτικής στις 25 Οκτωβρίου (και για 8 μαθήματα) πάνω στη μέθοδο Actor’s Studio. Τα μαθήματα του σεμιναριακού κύκλου περιλαμβάνουν: Χαλάρωση, αισθητηριακές ασκήσεις, ανάλυση κείμενου, αυτοσχεδιασμό, πρακτική μεταφορά της μεθόδου, μέσα από σκηνές ή μονολόγους του παγκόσμιου ρεπερτορίου και απευθύνονται σε ενήλικες όλων των ηλικιών, με ή χωρίς θεατρική εμπειρία και εκπαίδευση.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 698 762 3792.

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
14 Οκτ 2017
Ώρα:
21:00
Κόστος:
10€
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, ,

Διοργανωτής

The Garage
Τηλέφωνο:
6932492752

Χώρος Διεξαγωγής

The Garage
Δημοκρατίας 53
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
6932492752