Loading Events

« All Events

Παρουσίαση του φωτογραφικού βιβλίου ASNAM στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

7 Μαρτίου στις 12:00
Free

Παρουσίαση του φωτογραφικού βιβλίου ASNAM του George’s Salameh θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης EXPLORE PHOTOBOOKS στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 12:00.

Στο βιβλίο ASNAM, η σταδιακή επιτάχυνση της μνημειοποίησης της πίστης στον δημόσιο χώρο στον Λίβανο και στον μεσογειακό χώρο αποτελεί κεντρικό ζήτημα. Το βιβλίο είναι ένας στοχασμός πάνω σε μια αντιπαράθεση μεταξύ του ιερού και του βέβηλου, στη ρήξη μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου χώρου, πολίτη και ξένου και στην επανοικειοποίηση των αγαλμάτων από πολιτικά και θρησκευτικά συμφέροντα.

Το έργο ASNAM πραγματοποιήθηκε σε ένα διάστημα δεκαέξι ετών κατά τη διάρκεια επτά σύντομων επισκέψεων του Georges Salameh στο Λίβανο, μεταξύ του 2009 και 2025.

Για το βιβλίο που εκδόθηκε από τη MeMSéA στην Αθήνα 2025 θα μιλήσουν ο ίδιος ο δημιουργός και η σχεδιάστρια Στεφανία Ορφανίδου.

*Λόγω της θερμής ανταπόκρισης του κοινού, η έκθεση Explore Photobooks παρατείνεται και θα είναι επισκέψιμη έως τις 13 Μαρτίου.

 

Organizer

  • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

Venue

  • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου
  • Μπίρη 6
    Ρέθυμνο, Ρεθύμνου Ελλάδα
    + Google Map
  • Phone 2831029215