Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Παρουσίαση του ντoκιμαντέρ «Πιο δύσκολα χρόνια – Πιο ευτυχισμένα χρόνια»

20 Μαρ 2019 στις 19:00 - 21:00

«Πιο Δύσκολα Χρόνια-Πιο Ευτυχισμένα Χρόνια» αφηγούνται οι ηλικιωμένοι κάτοικοι των Μαργαριτών Μυλοποτάμου.

Το Ντοκιμαντέρ της Ομάδας Προφορικών Αφηγήσεων Μαργαριτών θα παρουσιαστεί στο Σπίτι του Πολιτισμού, Εμμ. Βερνάρδου 12, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, ώρα 19:00. Η Ομάδα που εδώ και δύο χρόνια ασχολείται με τη δημιουργία Αρχείου Αφηγήσεων από Ιστορικά Ζωής, στην περιοχή των Μαργαριτών, σας προσκαλεί να μοιραστείτε το θησαυρό των καταγραφών της. Το πόνημα αυτό είναι σύμπραξη μιας ομάδας ανθρώπων που έσμιξαν τις δυνάμεις τους ώστε να γίνουν οι γέφυρες επικοινωνίας με το παρελθόν και την ανεξίτηλη αποτύπωσή του στο χρόνο, δίνοντας λόγο και βήμα έκφρασης στους πραγματικούς πρωταγωνιστές της ζωής.

Οι πρώτες 25 καταγραφές ηλικιωμένων απομαγνητοφωνήθηκαν, πήραν θέση ως αρχειακό υλικό θεματικής προσέγγισης και έγιναν ένα έργο υψηλών προδιαγραφών με αληθινές ιστορίες ζωής.

Επίσης η Ομάδα προφορικής αφήγησης προσέγγισε νέους ερευνητές- αρχιτέκτονες που θα παρουσιάσουν στην εκδήλωση την αποτύπωση της Ενετικής βίλλας MOATSO μέσα από ένα σχέδιο – σκαρίφιμα, αλλά και από μια αληθινή αφήγηση μνήμης που γυρνά πίσω στο χρόνο της κατοικήσιμης μορφής του κτίσματος.

Τέλος μια βόλτα στο Αρχοντικό Περβόλι της λήθης έχει πολλά να μας πει, μέσα από τη μνήμη του αφηγητή, που ανασκαλεύει τις παιδικές του μνήμες, αλλά και το φακό του καταγραφέα.

Ας αφήσουμε την αλήθεια να μας γυρίσει πίσω στο χρόνο. Σας περιμένουμε να μας τιμήσετε και να μάθετε μαζί μας.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

7:00 – 7:20 μ.μ.: Καταγραφή του παρελθόντος από τη Μνήμη του Χώρου: H Ενετική Βίλλα των Μοάτσων και τα Αρχοντικά Περβόλια.
Από την Κωνσταντίνα Σκιαδαρέση & τον Αντώνη Λεοντίδη.
7:25 – 8:20 μ.μ.: Προβολή ντοκιμαντέρ
8:25 μ.μ.: Συζήτηση

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
20 Μαρ 2019
Ώρα:
19:00 - 21:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Σπίτι του Πολιτισμού
Βερνάδου 12
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
2831040150