Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Party οικονομικής ενίσχυσης Τεχνοχώρου Τζεπέτο

20 Σεπ 2019 στις 19:00

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου
(Πλατεία Μικρασιατών)
Δράσεις από τις 19:00
DJ set 21:30

Πρόγραμμα:
Ping pong για όλους I 19:00 Face painting – Μπαλονοκατασκευές I
19:30 Μουσικοκινητικά παιχνίδια I
20:00 Tai chi όλοι μαζί I
20:30 Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί & ταραντέλες όλοι μαζί (ομάδα Τερψιχόρη) I
21:00 Lindy Hop όλοι μαζί Ι
21:30 dj set…

Ο Συνεταιρισμός Τζεπέτο είναι ένας αυτοδιαχειριζόμενος πολυχώρος, που βρίσκεται δίπλα στο φρούριο της Φορτέτζας, στο Ρέθυμνο Κρήτης. Απαρτίζεται από τον Τεχνοχώρο Τζεπέτο και το Τζεπέτο καφέ. Οι δυο χώροι συνυπάρχουν και δραστηριοποιούνται σε κοινά πλαίσια, υπό τη σκέπη ενός συνεταιρισμού. Η συνέλευση αποτελεί το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων μέσω της ισότιμης συμμετοχής όλων των μελών.

Επιλέγουμε το δρόμο του συνεργατισμού όχι απλώς ως μια εναλλακτική λύση βιοπορισμού αλλά ως έμπρακτο τρόπο να αναδειχθεί, ότι μπορεί να υπάρξει ένας χώρος εργασίας βασισμένος σε σχέσεις αλληλεγγύης, συντροφικότητας, χωρίς αφεντικά, με συλλογική υπευθυνότητα χωρίς κέρδη για λίγους από την εκμετάλλευση πολλών.

Στόχοι μας: Η δημιουργική «αντίσταση» μέσω της τέχνης. Η ανεξάρτητη στέγη σε ομάδες ή άτομα που έχουν ανάγκη να παρουσιάσουν τις καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές, πειραματικές, κοινωνικοπολιτικές δράσεις τους. Η κάλυψη βιοποριστικών αναγκών των μελών και συνεργατών του συνεταιρισμού. Και τέλος, μια ενεργή, προσιτή και δραστήρια αλληλεπίδραση με την κοινωνία, στην οποία ζούμε και εργαζόμαστε.

Ο Τεχνοχώρος Τζεπέτο είναι μια δομή προσανατολισμένη στην προώθηση της τέχνης, φιλοξενεί δράσεις για όλες τις ηλικίες: παραστάσεις θεάτρου και κουκλοθεάτρου, σεμινάρια, εβδομαδιαία μαθήματα καλλιτεχνικής φύσεως, εκθέσεις, συναυλίες, performance, προβολές, ημερίδες, μαθήματα σωματικής άσκησης, παρουσιάσεις βιβλίων. Πράγμα καθόλου εύκολο, καθώς στους δύσκολους καιρούς που ζούμε η ενασχόληση με τις τέχνες και η επιβίωση μέσω αυτών είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Βασική μας επιδίωξη είναι να προάγουμε την έννοια του πολιτικού ως ανθρώπινου, την πνευματική και σωματική υγεία ως αναγκαία, την καλλιτεχνική παιδεία και την κοινωνική ευαισθησία ως απαραίτητες διεργασίες, μέσα από τις εκδηλώσεις και τις δράσεις μας. Αλλά, και τις παιδαγωγικές μας προτάσεις, στις οποίες χρησιμοποιείται η τέχνη ως πρωτεύον εκπαιδευτικό εργαλείο. Επιχειρούμε να δημιουργήσουμε νέες δυναμικές, μέσω της διάχυσης της τέχνης στην καθημερινότητα και με αυτό τον τρόπο να αφήσουμε το κοινωνικό μας αποτύπωμα.
Όντας πεπεισμένες και πεπεισμένοι ότι η τέχνη πυροδοτεί συνειδήσεις, επιλέγουμε έναν διαφορετικό δρόμο βασισμένο στη συλλογική υπευθυνότητα, την συνδημιουργία και την αλληλεγγύη. Προσπαθούμε έμπρακτα, να ανοίξουμε και να διανθίσουμε αυτόν τον δρόμο με στόχο τη βελτίωση των ζωών μας και της κοινωνίας εν γένει. Η τέχνη δεν πρόκειται να επιλύσει τα προβλήματα μιας κοινωνίας όμως μπορεί να τα προσεγγίσει με σοβαρότητα, και έτσι να ανοιχτούν αυτά τα προβλήματα σε ευρύτερα πεδία…

Η υλοποίησή όλων των παραπάνω θα ήταν αδύνατη χωρίς τη στήριξη και την συμμετοχή σας στις δράσεις του Τεχνοχώρου.

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου διοργανώνουμε ΠΑΡΤΥ στην πλατεία Μικρασιατών για την οικονομική ενίσχυση του Τεχνοχώρου, και σας καλούμε όλες και όλους να στηρίξετε αυτή μας την προσπάθεια. Τα χρήματα θα εμπλουτίσουν υλικοτεχνικά το χώρο ώστε να μπορεί να φιλοξενεί περισσότερες δράσεις, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ας κουνήσουμε όλες και όλοι μαζί το δέντρο για να πέσει το φρούτο που λαχταράμε…

Εργαζόμενες, -ος στον Συνεταιρισμό Τζεπέτο

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
20 Σεπ 2019
Ώρα:
19:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Διοργανωτής

Συνεταιρισμός Τζεπέτο
Τηλέφωνο:
2831 025527

Χώρος Διεξαγωγής

Πλατεία Μικρασιατών
Πλατεία Μικρασιατών
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google