Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Portraits of BOB DYLAN στην «Οινοθήκη»

7 Δεκ 2018 στις 21:30

Portraits of BOB DYLAN με τους Κώστα Μαγγινα (κιθαρα), Απόστολο Σιδερη (ακουσικό μπασο) και George Mel (τύμπανα, κιθάρα, φωνητικά) στην Οινοθήκη.

Την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018 στις 9:30 μ.μ.

Ο Bob Dylan είναι ένας από τους σημαντικότερους, αν όχι ο σημαντικότερος τραγουδοποιός στην ιστορία της Rock, μια εμβληματική φυσιογνωμία που επηρέασε όσο κανένας άλλος την πορεία της pop μουσικής και κουλτούρας.

Και ενώ τα τραγούδια του ξεχωρίζουν για την εξαιρετική τους ποιητική δύναμη (και δικαιολογημένα, μια που ενσωματώνουν με ένα προσωπικό τρόπο μια μεγάλη γκάμα από πολιτικές, φιλοσοφικές, κοινωνικές και λογοτεχνικές επιρροές), οι μελωδίες τους είναι εμπνευσμένες, δυνατές, πλούσιες, άλλοτε ευαίσθητες και άλλοτε δυναμικές, με ενδιαφέρουσες φόρμες και αναφορές σε όλο το φάσμα της Αμερικάνικης μουσικής παράδοσης.

Ο Αμερικανογεωργιανός George Mel υπήρξε τα τελευταία 15 χρονιά ένας από τους πιο δραστήριους ντραμερς της Ν. Υόρκης έχοντας συνεργαστεί με μουσικούς όπως οι Esperanza Spalding, Mino Cinelu, Avishai Cohen, Lionel Loueke, κ.α.

Ο κοντραμπασιστας Απόστολος Σιδερης υπήρξε για χρονιά μέλος των προσωπικών του γκρουπ πριν μετακομίσει από την Ν. Υόρκη στην Κωνσταντινούπολη οπου ζει μονιμα τα τελευταία τρία χρονιά.

Μαζί με έναν από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς, τον κιθαριστα Κωστα Μαγγινα προσεγγίζουν δημιουργικά και διασκευάζουν μερικά από τα πιο γνωστά κομμάτια του Bob Dylan αντλώντας έμπνευση από την αυτοσχεδιαστικη προσέγγιση της jazz άλλα παράλληλα ενσωματώνοντας ρυθμικά και μελωδικά στοιχεία από το rock, την folk και το blues.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
7 Δεκ 2018
Ώρα:
21:30
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Διοργανωτής

Οινοθήκη
Τηλέφωνο:
2831 058250

Χώρος Διεξαγωγής

Οινοθήκη
Ραδαμάνθυος 17
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
2831 058250