Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Προβολή της ταινίας «Πραγματικές Αλήθειες. Η ζωή της Εστέλα» από την ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ

12 Μαρτίου στις 20:00 - 22:00

5€

“Πραγματικές Αλήθειες. Η ζωή της Εστέλα”
(2η ταινία του αφιερώματος για τη ‘Γυναίκα’)
Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, στις 20:00

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο “Κέντρο Βυζαντινών Τεχνών” στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 84, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ) παρουσιάζει την ταινία του 2011 με τον τίτλο “Πραγματικές Αλήθειες. Η ζωή της Εστέλα / Verdades verdaderas. La vida de Estela” συμπαραγωγής Αργεντινής, Ισπανίας και Βενεζουέλας, σε σκηνοθεσία Nicolás Gil Lavedra.

Πρόκειται για ένα βιογραφικό ιστορικό δράμα βασισμένο στη ζωή της ακτιβίστριας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Estela de Carlotto, προέδρου των “Γιαγιάδων της Πλατείας Μαΐου”, από την εξαφάνιση της κόρης της Laura Estela το 1977 μέχρι τις μέρες μας.

Η ταινία αυτή εντάσσεται στο αφιέρωμα για τη ‘Γυναίκα’ που έχει προγραμματίσει η ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ για τον Μάρτιο του 2023 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας που εορτάζεται στις 8 Μαρτίου. Μια σειρά ταινιών με κεντρικό θέμα τον αγώνα των γυναικών για ελευθερία, δικαιοσύνη, ισότητα, ανεξαρτησία. Περισσότερα, εδώ: www.kinler.gr/afieroma-sti-gynaika-2023.

Σύνοψη της ταινίας

Η ζωή της Εστέλα ντε Καρλότο, πρόεδρου των «Γιαγιάδων της Πλατείας Μαΐου». Η Εστέλα ήταν μια κυρία της μεσαίας τάξης που μοίραζε το χρόνο της ανάμεσα στην οικογένεια και τη δουλειά της ως διευθύντριας σχολείου, μακριά από κάθε πολιτική δραστηριότητα. Ωστόσο, μετά την απαγωγή και δολοφονία της κόρης της Λάουρα, μεταξύ 1977 και 1978, και την εξαφάνιση του εγγονού της Γκίντο που τον κρατούσαν οι απαγωγείς του, η ζωή της άλλαξε εντελώς.
Η ταινία απέσπασε 1 βραβείo και 4 υποψηφιότητες σε διάφορα φεστιβάλ κινηματογράφου.

Θα προβληθεί με υπότιτλους στα ελληνικά.

Η ταινία προβάλλεται σε συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Ρεθύμνου με την Πρεσβεία της Αργεντινής στην Αθήνα και το Ινστιτούτο Θερβάντες στα πλαίσια του προγράμματος «Περιοδεύων Ισπανόφωνος Κινηματογράφος».

Πρωτότυπος τίτλος: Verdades verdaderas. La vida de Estela
Έτος παραγωγής: 2011
Είδος: Βιογραφικό ιστορικό δράμα
Χώρα παραγωγής: Αργεντινή. Ισπανία, Βενεζουέλα
Γλώσσα: Ισπανικά
Διάρκεια: 94’
Σκηνοθεσία: Nicolás Gil Lavedra
Σενάριο: María Laura Gargarella, Jorge Maestro
Ηθοποιοί: Susú Pecoraro, Alejandro Awada, Laura Novoa, Fernán Mirás
Φωτογραφία: Hugo Colace
Μουσική: Nicolás Sorin

Διοργανωτής

Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου
Τηλέφωνο:
2831029846

Χώρος Διεξαγωγής

Κέντρο Τεχνών & Εργαστήρι Βυζαντινής Παράδοσης
Εθνικής Αντιστάσεως 82
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google