Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Σειρά Πολιτιστικών Αναπτυξιακών και Περιβαλλοντικών Δράσεων στο Μυλοπόταμο

23 Αυγ 2021 στις 19:30 - 23:00

Δωρεάν

Τις δράσεις διοργανώνει η Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Π.Ε. Ρεθύμνου και τους Δήμους της περιοχής

H Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων Αναπτυξιακού, Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 21 Αυγούστου με δράση καθαρισμού σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών στο κεντρικό οδικό δίκτυο της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου. Την Κυριακή 22 και την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στα Ανώγεια και στο Γαράζο.

Στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν επίσης: Τουρνουά Σκάκι, βράβευση του ιατρού Κωνσταντίνου Μερκούρη, σεμινάριο για την αγορά εργασίας, βραβεύσεις φοιτητών, ανάδειξη των καθαρότερων χωριών, αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, κ.α.

Το σύνολο των δράσεων πραγματοποιούνται με τη συνεργασία και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Π.Ε. Ρεθύμνου και τους Δήμους Μυλοποτάμου και Ανωγείων. Στη διοργάνωση και υλοποίηση τους συμβάλλουν επίσης ο Σκακιστικός Όμιλος Ανωγείων και ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Γαράζου. Η υλοποίηση των τριήμερων εκδηλώσεων πραγματοποιείται αντί του ετήσιου Αναπτυξιακού Συνεδρίου το οποίο για δεύτερη χρονιά αποφασίστηκε να αναβληθεί λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού που έχουν εκδηλωθεί στο Ρέθυμνο και συνολικά στην Κρήτη.

Δευτέρα 23 Αυγούστου: Τιμητικές εκδηλώσεις στο Γαράζο.
Ώρα έναρξης 07:30μ.μ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Μυλοποτάμου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου στο Πολιτιστικό Πνευματικό Κέντρο Γαράζου «Θεμιστοκλής Μαρκάκης» (Πλατεία Γαράζου).

07:30 μ.μ. Προσέλευση επισήμων

08:00 μ.μ. Καλωσόρισμα:

Προέδρου Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών, Μανώλη Κυρίμη
Δημάρχου Μυλοποτάμου, Δημήτρη Κόκκινου
Προέδρου Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου, Ελένη Μανιού
08:20 μ.μ. Χαιρετισμοί Επισήμων

08:40 μ.μ. Χαιρετισμό και Ομιλία από τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας και των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Μυλοποτάμου Μανούσο Κλάδο με θέμα: «Η Παιδεία στο Μυλοπόταμο».

09:00 μ.μ. Απονομή Βραβείων στα τρία καθαρότερα χωριά της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου, (Αρχαία Ελεύθερνα, Φαράτσι και Άγιος Μάμας) που αναδείχθηκαν από την αρμόδια επιτροπή στο διαγωνισμό καθαρότερων χωριών 2021.

09:15 μ.μ. Τιμητική εκδήλωση για τους πρωτοετείς φοιτητές των Γ.Ε.Λ. Περάματος και Πανόρμου που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα τη σχολική περίοδο 2019-2020.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

Απονομή επαίνων
Βράβευση των φοιτητών που διακρίθηκαν
Κλήρωση δώρων με τη συμμετοχή όλων των φοιτητών
Αφιέρωμα στα διακόσια χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης (1821-2021)

09:45 μ.μ. Ομιλία από τον Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιάννη Γρυντάκη με θέμα: «Η Κρήτη στην Επανάσταση του 1821»

10:05 μ.μ.: Μουσική και τραγούδια με τους καλλιτέχνες: Γιάννη Σωπασή (Βουρβογιάννη) και Γιώργο Βάμβουκα (Φλασκή).

Συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος του Λαογραφικού Ομίλου Λάζαρου και Μανώλη Χνάρη
10:35 μ.μ.: Κέρασμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαράζου

Παράλληλες εργασίες

08:00 μ.μ. Διαδραστικό σεμινάριο για την αγορά εργασίας

Συντονιστές:

Δρ. Αγγελική Μπουρμπούλη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΙΝ.ΕΠ. Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ)

Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης, Πολιτικός & Διοικητικός Επιστήμονας, Δρ. Διεθνών Σχέσεων, Ειδίκευση στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές & Χρηματοδοτήσεις, Γενικός Γραμματέας Δήμου Νέας Σμύρνης. Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”

Θέματα σεμιναρίου:

α) Πώς καταρτίζω σωστά ένα βιογραφικό σημείωμα

β) Οι απαντήσεις που προκρίνουν την πρόσληψή σε μια συνέντευξη

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης
Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω εκδηλώσεων θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με τις εντολές της Πολιτείας.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
23 Αυγ 2021
Ώρα:
19:30 - 23:00
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , ,

Διοργανωτής

Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών

Χώρος Διεξαγωγής

Γαράζο
Γαράζο Μυλοποτάμου
Γαράζο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google