Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Σεμινάριο με θέμα: «Goya: Απατηλές Ψευδαισθήσεις στην Ισπανική Αυλή» από τα Μαθήματα Φωτογραφίας Ρεθύμνου

12 Ιανουαρίου στις 21:00 - 23:00

«Ο ύπνος της λογικής γεννά τέρατα».
«Έχω τρεις δασκάλους, τη φύση, τον Velazquez και τον Rembrandt».

Τα παραπάνω αποφθέγματα ανήκουν στον Ισπανό ζωγράφο Francisco Goya, τον ενδεχομένως σημαντικότερο και σίγουρα διασημότερο Ισπανό ζωγράφο για τον 18ο-19ο αιώνα.

Το παρόν σεμινάριο θα εστιάσει στον καλλιτέχνη, εξετάζοντας τον βίο και το έργο του.
Στις συναντήσεις θα αναλυθούν και θα ερμηνευθούν τα περισσότερα έργα του.
Συνδυαστικά θα αναφερθούμε στο ευρύτερο ιστορικό περιβάλλον στο οποίο έζησε, με εστίαση στο πολιτικό-κοινωνικό πλαίσιο, στο οποίο ο ίδιος δημιούργησε.
Θα δοθεί έμφαση στα κοινωνικά του σχόλια, στη σάτυρα και στον αντικληρικαλισμό.

Τα μαθήματα δεν θα έχουν σαν αποκλειστικό στόχο την διάδοση των ιστορικών πληροφοριών καθώς ιδιαίτερα σημαντική θα είναι και η συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων σε θέματα που αφορούν την τέχνη.

Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη πρώτη γνώση από πλευράς των συμμετεχόντων παρά μόνο όρεξη για γνώση και διάθεση για ερωτήσεις και ομαδικό διάλογο.

Στα σεμινάρια θα διατηρηθεί μία σχετικά χαλαρή γραμμική αφήγηση της ιστορίας προκειμένου να υπάρξει ένας κεντρικός άξονας γύρω από τον οποίο αυτά θα οργανώνονται.

Η διάδραση θα είναι το μεγάλο ζητούμενο, ενώ η δημιουργία μίας ζεστής και φιλικής ατμόσφαιρας μέσα στην οποία όλοι θα μπορούν με άνεση να εκφράσουν τις απορίες τους και να κοινοποιήσουν τις θέσεις τους ο μεγάλος στόχος μας.

Η στείρα γνώση, η αποστήθιση ονομάτων και ημερομηνιών σε καμία περίπτωση δεν θα είναι η μέθοδος που θα ακολουθηθεί στα μαθήματα.

Αυτά θα βασίζονται στον διάλογο, την ανταλλαγή απόψεων και την προσπάθεια για διαμόρφωση μίας πρώτης εικόνας-άποψης γύρω από το έργο του Francisco Goya.

Έναρξη Σεμιναρίου: Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023, ώρα: 21:00-23:00
Διάρκεια Σεμιναρίου: 3 εβδομαδιαίες συναντήσεις

Εάν επιθυμείτε να συμμετέχετε λόγω της αυξημένης προσέλευσης και του περιορισμένου αριθμού θέσεων πρέπει να δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας.

Πληροφορίες: 6975973970
email: historyofartrethymno@gmail.com

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
12 Ιανουαρίου
Ώρα:
21:00 - 23:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση

Διοργανωτής

Μαθήματα Φωτογραφίας Ρεθύμνου
Phone
6945582549