Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Σεμινάριο μουσικής του σώματος στον Τεχνοχώρο Τζεπέτο

16 Φεβρουαρίου στις 17:00 - 20:00

25€

Σεμινάριο μουσικής του σώματος με τον Simone Mongelli (Bodyterranean), μουσικός κρουστών, body music performer, εκπαιδευτικός.

Από τον δημιουργό του Bodyterranean, το πρωτότυπο μουσικοκινητικό έργο που έχει συγκινήσει το κοινό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ένα βιωματικό εργαστήρι για όλους.

Ένα χρόνο μετά την πρώτη συνάντηση, δεύτερο εργαστήρι στο Ρέθυμνο, με καινούριο πρόγραμμα: θα ανακαλύψουμε τις μουσικές δυνατότητες του σώματός μας, δουλεύοντας σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο τον συντονισμό και τον συγχρονισμό, την σχέση του ρυθμού με την φωνή και με την κίνηση. Θα δημιουργήσουμε μουσική και ρυθμό μόνο με το σώμα μας, θα απολαύσουμε την αίσθηση του να είμαστε μουσική και ρυθμός.

Body Music (μουσική του σώματος) είναι η δημιουργία μουσικής με την αποκλειστική χρήση του ανθρώπινου σώματος. Πρόκειται για μία πολύ άμεση μορφή έκφρασης, που έχει μεγάλη δυναμική ως εκπαιδευτικό εργαλείο για ποικίλους στόχους, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε ομάδες παιδιών και ενηλίκων.

Η μουσική του σώματος, μία πολύ ενδιαφέρουσα μορφή τέχνης που συνδυάζει μουσική, κίνηση, ρυθμό και σωματική έκφραση, προσφέρεται ειδικά και ως εκπαιδευτική πρακτική: αναπτύσσει την σωματική συνείδηση, βελτιώνει την σχέση με τον χώρο, τον συντονισμό, την αίσθηση του ρυθμού (όχι μόνο μουσικού), την ευχέρεια στις κινήσεις, καλλιεργεί την ομαδική συνεργασία και την σωστή εκτίμηση της ατομικής συνεισφοράς στην ομάδα, και γενικότερα την μουσικότητα, την ικανότητα ακοής του εαυτού μας και των άλλων, τον αμοιβαίο συγχρονισμό, την αυτοσυγκέντρωση και την σωματική αρμονία, την ισορροπία και την συνεργασία της λογικής με την κινησιολογική αντίληψη.

Για όλους αυτούς τους λόγους, είναι και ιδιαίτερα σημαντική εκπαίδευση για όσους έχουν επαφή με την σκηνή (μουσικούς, χορευτές, ηθοποιούς), αλλά και για επαγγελματίες στον χώρο της εκπαίδευσης ή της σωματικής και ψυχολογικής θεραπείας και αποκατάστασης, οι οποίοι μπορούν να ανακαλύψουν ένα καινούριο, δυνατό εργαλείο που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές. Παράλληλα, η αμεσότητα της συγκεκριμένης μορφής τέχνης την καθιστά κατάλληλη και για μη επαγγελματίες και αρχάριους.

Κόστος: 25€.

Πληροφορίες – εγγραφές
Τζεπέτο Τεχνοχώρος – Geppetto Art lab
Kατεχάκη και Χειμάρρας (πεζόδρομος Φορτέτζα)
– 698.5738498
– 697.8961007
geppettoartlab@gmail.com

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
16 Φεβρουαρίου
Ώρα:
17:00 - 20:00
Κόστος:
25€
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Διοργανωτής

Συνεταιρισμός Τζεπέτο
Τηλέφωνο:
2831 025527

Χώρος Διεξαγωγής

Συνεταιρισμός Τζεπέτο
Κατεχάκη
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
2831 025527