Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Σεμινάριο στο πλαίσιο του θεσμού «Ρέθυμνο – Τεχνική πρωτεύουσα Κρήτης» 

17 Μάι 2019 στις 09:00 - 14:30

Ο «Τομέας Δομικών έργων, Αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και δομημένου περιβάλλοντος», του 1ου ΕΠΑ.Λ./Ε.Κ. Ρεθύμνου προχωράει στην δεύτερη διοργάνωσή του, στα πλαίσια του νέου θεσμού «Ρέθυμνο – Τεχνική πρωτεύουσα Κρήτης», με ένα διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο στις 17 και 18 Μαΐου στο Ρέθυμνο, με θέμα «Επισκευή ενεργούς διάβρωσης οπλισμού σκυροδέματος, με χρονική επάρκεια +20 ετών», με εισηγητή τον Δρ. Ροδόπουλο Χρήστο.

Το σεμινάριο είναι δομημένο σε θεωρητικό μέρος και εργαστηριακό. Το θεωρητικό θα διεξαχθεί στο «Ξενία» την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, ώρα 09.00-14.30, και το εργαστηριακό στο 1ο ΕΠΑ.Λ. / Ε.Κ. Ρεθύμνου το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 , ώρα 09.00-14.30.

Απευθύνεται σε Μηχανικούς που ασχολούνται ή που θέλουν να ασχοληθούν με τις επισκευές Οπλισμού σκυροδέματος, σε καθηγητές, φοιτητές και σπουδαστές του αντικειμένου, στους Μηχανικούς των Τεχνικών υπηρεσιών δήμων, περιφέρειας και περιφερειακών ενοτήτων καθώς και σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/σπουδαστές της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των αντίστοιχων ειδικοτήτων της Κρήτης.

Είναι η δεύτερη διοργάνωση για φέτος που κάνει ο τομέας Δομικών έργων του 1ου ΕΠΑ.Λ./ΕΚ Ρεθύμνου, μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία ημερίδας για τον νέο Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος τον Μάρτιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο θεσμός αποτελεί πανελλήνια πρωτοτυπία, καθώς για πρώτη φορά ένας φορέας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διοργανώνει εκδηλώσεις επιστημονικού ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερα εξειδικευμένα θέματα, που απευθύνεται όμως σε πολλές ομάδες. Γίνεται μία συνάντηση, μαθητών, φοιτητών, επαγγελματιών και φορέων που ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο. Συντονίστρια οργάνωσης είναι η κ. Ελένη Λεουνάκη, εκπαιδευτικός του εν λόγω σχολείου, όπου μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας αυτής, επιμελούνται όλη την διοργάνωση. Το «άνοιγμα» της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην κοινωνία και η αλληλεπίδραση με φορείς και επαγγελματίες του αντικειμένου φέρνουν κοντά το σχολείο με την επαγγελματική εξειδίκευση και την αγορά εργασίας.

Το ΕΠΑ.Λ. μπορεί να υποστηρίξει εκδηλώσεις σε όλη την διαδικασία τους. Τις αφίσες για τις εκδηλώσεις επιμελούνται με επαγγελματική υπευθυνότητα, μαθητές και εκπαιδευτικοί της ειδικότητας Γραφιστών του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών και την ηχοληψία θα υποβοηθήσει μαθητής της ειδικότητας Ηλεκτρονικών του σχολείου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα και την χορηγία του Δήμου Ρεθύμνου καθώς και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Κρήτης και με την υποστήριξη του ΠΕΚΕΣ Κρήτης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

ΘΕΩΡΙΑ – Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, 09.00-14.30
08:45 – 09:00: Προσέλευση-Παρουσιολόγιο
09:00 – 09:10: Χαιρετισμοί
09:10 – 09:20: «Η ΤΕΕ αρωγός στην διάχυση της γνὠσης. Η αξία των γνώσεων των αποφοίτων του Τομέα δομικών έργων. Αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και δομημένου περιβάλλοντος.» – Ελένη Λεουνάκη, Εκπαιδευτικός ΠΕ81, Msc Construction Management, 1ου ΕΠΑΛ-ΕΚ Ρεθύμνου.
09:20 – 14:30: Εισηγητής Δρ. Χρήστος Α. Ροδόπουλος,Dipl-Eng, MSc, PhD, CEng, Καθηγητής Δομικής Ακεραιότητας Παν. Monash, Αυστραλίας.
1. Βασικές γνώσεις διάβρωσης οπλισμού και παθολογία ηλεκτρολύτη.
2. Διάβρωση Οπλισμού στοιχείων Οπλισμένου Σκυροδέματος, αποτίμηση και μέθοδοι επισκευής Α.
3.Διάβρωση Οπλισμού στοιχείων Οπλισμένου Σκυροδέματος, αποτίμηση και μέθοδοι επισκευής Β.
(11:20 – 11:30: Διάλειμμα )
14:30 : Παράδοση βεβαιώσεων παρακολούθησης (μόνο θεωρητικού μέρους)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ – ΣΑΒΒΑΤΟ 18 Μαΐου 2019, 09.00-14.30
08:45 – 09:00: Προσέλευση-Παρουσιολόγιο
09:00 – 14:30: Εισηγητής Δρ. Χρήστος Α. Ροδόπουλος,Dipl-Eng, MSc, PhD, CEng, Καθηγητής Δομικής Ακεραιότητας Παν. Monash, Αυστραλίας.
Διάβρωση στοιχείων Οπλισμένου Σκυροδέματος. Αποτίμηση και μέθοδοι επισκευής (Πρακτικό μέρος)
14:30 : Παράδοση βεβαιώσεων παρακολούθησης (θεωρητικού και εργαστηριακού μέρους)

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης προϋποθέτει τη δήλωση συμμετοχής – Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
17 Μάι 2019
Ώρα:
09:00 - 14:30
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , ,

Διοργανωτής

1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου

Χώρος Διεξαγωγής

Φοιτητική Εστία Ξενία
Ψαρρού 46
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google