Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Στιγμές…»: Έκθεση φωτογραφίας του Γιώργη Καπελώνη στην Γκαλερί Μορφές

13 Νοέ 2023 στις 09:00

Δωρεάν

Το 6ο φεστιβάλ τέχνης Ν.Σ. 2023, με τον γενικό θέμα «Κατώφλι ΙΙ», σε συνεργασία με την  Γκαλερί ΜΟΡΦΕΣ και την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνης, παρουσιάζουν τις «Στιγμές…», μια έκθεση φωτογραφίας τού Γιώργη Καπελώνη.  

Ο φωτογράφος εκθέτει φωτογραφίες ντοκουμέντα, μαζί με δικές του φωτογραφικές δημιουργίες και  συνδυάζοντας τον ρόλο του ερευνητή με αυτόν του φωτογράφου, φτιάχνει ιστορίες πάνω στο -κυρίαρχο στην Τέχνη- θέμα τού Χρόνου.

Στη Φωτογραφία ο Χρόνος αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της. Η αναμνηστική φωτογραφία αυτό κυρίως το στοιχείο προσπαθεί να αξιοποιήσει για να το κρατήσει στην αιωνιότητα. Και το Φωτογραφικό  Έργο  με αυτό βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπο.

Στο πρώτο μέρος  τής έκθεσης (Στιγμές Ανθρώπων) ο Γ. Καπελώνης «σκαλίζει» το οικογενειακό αρχείο… Αναγνωρίζει πρόσωπα, άλλα γνωστά, άλλα δίχως να τα έχει ποτέ γνωρίσει. Θυμάται στιγμές που κάποιες τις έχει ζήσει, πολλές τις άκουσε από αφηγήσεις ανθρώπων που έχουν φύγει, συσχετίζει με στιγμές τής Ιστορίας. Με άλλα λόγια: κάνει ένα αντίστροφο ταξίδι στον Χρόνο, αναζητώντας, ίσως, να ανακαλύψει κρυμμένες ιστορίες και αδήλωτα σημαινόμενα. Στη συνέχεια, εγκαταλείποντας τον ρόλο τού ερευνητή, προσπαθεί, μέσα από τις παλιές φωτογραφίες, να δημιουργήσει νέα φωτογραφικά κάδρα.

Στο δεύτερο μέρος (Στιγμές Τόπων) παρουσιάζει δικές του φωτογραφίες. Εκεί, παίζοντας ένα παράξενο παιχνίδι, προσπαθεί να «σβήσει» τον Χρόνο και η απουσία ανθρώπων βοηθά. Στη μοναδική φωτογραφία που «βλέπει» ανθρώπους αυτοί είναι δίχως πρόσωπο, δίχως ηλικία, δίχως τόπο…

Στην έκθεση περιλαμβάνεται και η εγκατάσταση «Τιμή στον Ανώνυμο Φωτογράφο» με υλικά μνήμης φωτογραφικής…

Ο επισκέπτης  τής  έκθεσης,  προσκαλείται για να  παρακολουθήσει το «ταξίδι» τού ερευνητή/φωτογράφου και, ανακαλώντας προσωπικές αναμνήσεις και εμπειρίες, να κάνει το δικό σου ταξίδι στον Χρόνο.

30 Οκτωβρίου έως 13 Νοεμβρίου 2023
Γκαλερί ΜΟΡΦΕΣ – Γιοβατζιδάκη 18, Ρέθυμνο
Ώρες λειτουργίας καταστημάτων  –  Είσοδος ελεύθερη

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
13 Νοέ 2023
Ώρα:
09:00
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , ,

Διοργανωτής

Γκαλερί Μορφές
Phone
2831050271

Χώρος Διεξαγωγής

Γκαλερί Μορφές
Γοβατζιδάκη 18
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
2831050271