Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Στο Ατσιπόπουλο η παρουσίαση της βιογραφίας του Ελευθερίου Βενιζέλου

8 Αυγ 2018 στις 19:30 - 21:30

Η βιογραφία «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Άνθρωπος, ο Ηγέτης», που συνέγραψε ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαος Εμμ. Παπαδάκης (Παπαδής), παρουσιάζεται την Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018, στις 19:30, στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσιποπούλου.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ο Δήμος Ρεθύμνου, το Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, το Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ατσιπόπουλου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Γιώργος Γραμματικάκης, Ευρωβουλευτής, πρ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αντώνης Χουρδάκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, Γεώργιος Περπιράκης, επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ αντιφώνηση θα κάνει ο συγγραφέας. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι διοργανωτές.

Η δίτομη έκδοση κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και τις εκδόσεις της Εστίας. Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη βιογραφία του μεγάλου πολιτικού, η οποία παρακολουθεί συστηματικά την πολυτάραχη διαδρομή της ζωής του, από τη γέννησή του στην Κρήτη (1864) μέχρι τον θάνατό του στο Παρίσι (1936) και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της. Στις 1.160 σελίδες του έργου, που περιλαμβάνει σπάνιο εικονογραφικό υλικό από το αρχείο του Ιδρύματος, τα μεγάλα γεγονότα της ελληνικής σκηνής διαπλέκονται με τα διεθνή, τις προσωπικές στιγμές του ηγέτη, τις ιδεολογικές του ανησυχίες, τα πνευματικά του ενδιαφέροντα. Μια ζωή συναρπαστική και ένα βιβλίο που διαβάζεται σαν μυθιστόρημα.

Χώρος Διεξαγωγής

Ατσιπόπουλο
Ατσιπόπουλο
Ατσιπόπουλο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google