Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συναυλία-αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη διοργανώνει η ΚΟ Ρεθύμνου του ΚΚΕ

21 Ιαν 2023 στις 20:30 - 22:00

Δωρεάν

Συναυλία-αφιέρωμα στο μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «Αυτές οι καρδιές δεν βολεύονται, παρά μόνο στο δίκιο», διοργανώνει η ΚΟ Ρεθύμνου του ΚΚΕ, παίρνοντας την σκυτάλη από τις άλλες πόλεις της Κρήτης.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι του Πολιτισμού , το Σάββατο 21 Ιανουαρίου και από ώρα 20:30.

Θα τραγουδήσει ο Τάσος Ψαλλιδάκης. Στο πιάνο και συνολικά τη μουσική επιμέλεια θα έχει ο Γιώργος Σαλτάρης, ενώ στα μουσικά σύνολα θα συμμετάσχουν η Ανθή Μανουσέλη και η Ελένη Ρεντινιώτη.

Συμπληρώθηκε ήδη ένας χρόνος από την ημέρα που ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε στην αθανασία. Αφήνει κληρονομιά το έπος της πάλης του λαού μας στον 20ό αιώνα, που κι ο ίδιος συμμετείχε, χωνεμένο σε νότες, παρτιτούρες και αξεπέραστα λαϊκά άσματα.

Η λαϊκή πάλη, το ήθος και η πείρα της δεν ήταν μόνο το οξυγόνο της καλλιτεχνικής δημιουργίας του. Αποτέλεσαν τα σπουδαία υλικά με τα οποία κέντησε τη μουσική του. Σάρκα από τη σάρκα του, τον ανέδειξαν και τα ανέδειξε, μπολιάζοντάς τα με εκείνη την Τέχνη που ανυψώνει τον λαό. Ακούμπησε στα χείλη και στις καρδιές του απλού λαϊκού κόσμου τους μεγάλους ποιητές μας. Γείωσε την ποίησή τους από τα υψίπεδα του λόγου στο καθημερινό τραπέζι. Άνοιξε νέους μουσικούς ορίζοντες, με νέες φόρμες, νέους ήχους, που παρά τον πρωτάκουστο κρότο τους, συγκίνησαν βαθιά τη λαϊκή ψυχή.

Το έργο του ήταν, είναι και θα είναι ζώσα δύναμη των μεγάλων αγώνων, για την απαλλαγή του λαού από την απειλή του πολέμου, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης. Καύσιμη ύλη, σήμερα, της αναγκαίας ανυποχώρητης πάλης ενάντια στα επικίνδυνα, για τον λαό, ιμπεριαλιστικά σχέδια. Στα μικρά και μεγάλα ζητήματα των λαϊκών μας αγώνων.

Το έργο του είναι εδώ, τέκνο του λαϊκού καημού και πόθου. Συνοδοιπόρος και μούσα της ταξικής πάλης μέχρι την τελική νίκη, για μια άλλη, ανώτερης μορφής κοινωνία, που η Μουσική θα βρει απάγκιο, για να στεριώσει πιο βαθιά και πιο πλατιά στις γειτονιές του κόσμου

Καλούμε το λαό του Ρεθύμνου, να συμμετέχει μαζικά στη συναυλία -αφιέρωμα, να αφήσουμε για άλλη μία φορά την μουσική του Μίκη, να μας συγκινήσει και να μας γεμίσει αγωνιστική αισιοδοξία.

Η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις, οι οποίες διατίθενται από οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και στα εξής σημεία: στο Σπίτι του Πολιτισμού, στα καταστήματα οπτικών costa-costa (Γερακάρη 41), στα οπτικά Ανδρουλάκης (Κουντουριώτου 93) και στην εφημερίδα Ρέθεμνος (Γερακάρη 60-62).

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
21 Ιαν 2023
Ώρα:
20:30 - 22:00
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , ,

Διοργανωτής

Τ.Ο. Ρεθύμνου ΚΚΕ

Χώρος Διεξαγωγής

Σπίτι του Πολιτισμού
Βερνάδου 12
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
2831040150