Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συναυλία από το σχήμα Oros Ensemble στο Ρέθυμνο

18 Δεκ 2021 στις 21:00 - 22:30

Δωρεάν

Το νεανικό σχήμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Oros Ensemble έρχεται για μια μοναδική συναυλία στο Ρέθυμνο, το Σάββατο 18/12/2021 στo Νερατζέ Τζαμί (Ωδείο). Στη συναυλία θα ακουστούν έργα κλασικής, μπαρόκ και αναγεννησιακής μουσικής αλλά και σύγχρονες δημιουργίες από Έλληνες συνθέτες.

Το σχήμα αποτελείται από έξι μουσικούς, οι οποίοι μοιράζονται κοινούς καλλιτεχνικούς στόχους αλλά και κοινές εμπειρίες χρόνων, καθώς οι περισσότεροι ολοκλήρωσαν μαζί τον πρώτο κύκλο των μουσικών σπουδών τους στην Ελλάδα, πριν ζήσουν και δραστηριοποιηθούν σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο. Η επιστροφή τους στην Ελλάδα συνδέεται με την πάγια επιθυμία των μελών του σχήματος για ενίσχυση της εγχώριας καλλιτεχνικής πραγματικότητας μέσα από την παρουσίαση υψηλού επιπέδου μουσικών προγραμμάτων, τα οποία απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινό, χωρίς αποκλεισμούς. Στο πλαίσιο αυτό, το σχήμα έχει πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια καινοτόμα προγράμματα διεύρυνσης της μουσικής στην ελληνική περιφέρεια με τη στήριξη και τη συνδρομή της της ομάδας Vamvakou Revival στη Βαμβακού Λακωνίας, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η συναυλία του Oros Ensemble στο Ρέθυμνο, το Σάββατο 18/12/2021, εντάσσεται στο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής Ρεθύμνου και υπόσχεται ένα συναρπαστικό ταξίδι που θα ανατρέχει σε πολλούς αιώνες και τόπους μουσικού πολιτισμού!

Σάββατο 18/12/2021 και ώρα 21:00.
Νερατζέ Τζαμί (Ωδείο Ρεθύμνου), Εμμανουήλ Βερνάρδου 2.
Είσοδος Ελεύθερη

Θα τηρηθούν όλα τα υγιεινομικά πρωτόκολλα ασφαλείας για τον Covid-19.

Έργα: G.P. Telemann, Γ.Κουμεντάκη, Γ. Κυριακάκη, Α.Κουτσογιάννη, Μελωδίες Μεσογείου (Καταλωνία, Ιταλία, Ελλάδα-Κρήτη).

Συμμετέχουν: Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης-Ακορντεόν, Δημήτρης Καραγιαννακίδης-Τσέλο, Αποστόλης Κουτσογιάννης-φλογέρες/σύνθεση, Ειρήνη Κρικώνη-Βιολί, Γιώργος Μαδίκας-Κρουστά, Αντώνης Τσαχτάνης- Κλαρινέτο.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
18 Δεκ 2021
Ώρα:
21:00 - 22:30
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Ωδείο Ρεθύμνου
Βερνάδου 2
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google