Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Τα Ερωτικά Παντός Καιρού»: Συναυλία των Vamos στο Υστερομινωικό Νεκροταφείο Αρμένων

1 Αυγ 2023 στις 21:00

Δωρεάν

Στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο «Δύο Φεγγάρια τον Αύγουστο», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνης, διοργανώνουν στο Υστερομινωικό ΙΙΙ Νεκροταφείο Αρμένων, για την πρώτη Πανσέληνο του Αυγούστου, την Τρίτη 1 Αυγούστου 2023 και ώρα 21.00, εκδήλωση με το Μουσικό Σύνολο Vamos, με τίτλο «Τα Ερωτικά Παντός Καιρού».

Δύο ερμηνεύτριες και ένας ερμηνευτής, με ξεχωριστό και διαφορετικό ύφος, παραθέτουν μια εναλλαγή συναισθημάτων και ακουσμάτων, σε τραγούδια τα οποία χωρίζονται σε πέντε θεματικές ενότητες, με κοινό χαρακτηριστικό τους τον έρωτα: 1. Χατζηδάκης, 2. Ρετρό 3.Ρεμπέτικα 4. Σύγχρονα 5. Λυρικά

O χώρος θα είναι ανοιχτός με ελεύθερη είσοδο από τις 18.30.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού καθισμάτων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, κατά την προσέλευση στο χώρο.

«Τα Ερωτικά Παντός Καιρού»

Ο έρωτας αποτελούσε πάντα το κύριο θέμα όλων των μορφών έκφρασης της Τέχνης, με τη Μουσική, ίσως, να πρωτοστατεί σε μεγάλα ερωτικά έργα. Το Μουσικό Σύνολο Vamos δημιούργησε μια σπονδυλωτή μουσική παράσταση. Πέντε θεματικές ενότητες, με κοινό χαρακτηριστικό στο περιεχόμενο τους, τον έρωτα.

1. Χατζηδάκης
2. Ρετρό
3. Ρεμπέτικα
4. Σύγχρονα
5. Λυρικά

Δύο ερμηνεύτριες και ένας ερμηνευτής, με ξεχωριστό και διαφορετικό ύφος, παραθέτουν μια εναλλαγή συναισθημάτων και ακουσμάτων.

Η μαγεία, ο πόθος, η λαγνεία, η τρυφερότητα, τα πάθη της ψυχής και του σώματος που φέρνει μαζί του ο έρωτας, η επιθυμία για βαθιά ένωση και ό,τι εμποδίζει την πραγμάτωσή της, ο πόνος της αποστέρησης, της εγκατάλειψης, του χωρισμού, οι ενοχές, οι τύψεις – αλλά και το τελικό άξιον εστί του έρωτα.

Ένα πρόγραμμα με μερικά από τα ωραιότερα ερωτικά τραγούδια – κάθε εποχής –, απρόσμενες διασκευές μα και αγαπημένα ελληνικά, ερμηνευμένα μοναδικά, που θα μας μείνει αξέχαστο.

Το Μουσικό Σύνολο Vamos σε ενορχήστρωση και διεύθυνση του Θανάση Παπαθανασίου.

Η Ορχήστρα

Φλάουτο: Ειρήνη Βούζη
Κλαρινέτο: Κώστας Κανέλλος
Τρομπέτα: Βαγγέλης Κανέλλος
Ευφώνιο: TheoKraaijvanger
Τύμπανα: Ηλίας Κοντούδης
Κιθάρα: Πρόδρομος Καραδελόγλου
Πιάνο: Νίκος Φραγκιαδάκης
Βιολί: Έλενα Ορμυλιώτου, Λευτέρης Βαϊγκούσης Χριστίνα Πασχάλη, Όλγα Παπαδημητρίου, Φοίβη Κουνδουράκη, Hara Kraaijvanger, Ελευθερία Χαρκοφτάκη, Lauri Hamalainen, Νίκος Μαρακάκης, Tjarda Terpstra, Επικ. Τριανταφυλλίδης
Τσέλο : Δέσποινα Βαϊγκούση, BernardKlein, Αικ. Σαραντινού
Μπάσο : Δημήτρης Νίκογλου
Ερμηνείες: Αλεξία Κατσανεβάκη, Πρόδρομος Καραδελόγλου, Ευσταθία Παπαδοπούλου

Χώρος Διεξαγωγής

Μινωική Νεκρόπολη Αρμένων
Μινωική Νεκρόπολη Αρμένων
Μινωική Νεκρόπολη Αρμένων, Ρεθύμνου Ελλάδα
+ Χάρτης Google