Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά 3-10 ετών στο ΧΩΡΑφι

2 Οκτ 2020 στις 18:00 - 19:00

35€

Και φέτος, με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τα Παιδιά από 3 έως 10 ετών στην ομάδα Θεατρικού Παιχνιδιού, που συντονίζουν η Ελένη-Τόνια Κοντογιάννη και ο Βαγγέλης Λιοδάκης.

Θεατρικό Παιχνίδι για Παιδιά

Στόχος του θεατρικού παιχνιδιού είναι τα παιδιά, μέσα από τα εργαλεία και τις δυνατότητες του Θεάτρου, να καλλιεργήσουν τη Συναισθηματική τους Νοημοσύνη, να διερευνήσουν και να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους, αλλά και να βρουν την δική τους θέση μέσα σε αυτόν.

Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη διαδικασία ανακάλυψης και γνώσης μέσα από την καλλιέργεια της δημιουργικής φαντασίας!

Τα παιδιά σκέφτονται, συνυπάρχουν, αλληλεπιδρούν, ανακαλύπτουν, εμβαθύνουν και χαίρονται μέσα σε μια διαδικασία που ξεκινάει από διάφορα ερεθίσματα, όπως μια ιστορία, ένα ποίημα, ένα διήγημα, μια παράσταση, ένα βίντεο, το άρθρο μιας εφημερίδας, μια φωτογραφία, μια εικόνα που μπορεί να είδαν κάπου τυχαία και τράβηξε την προσοχή τους…

Τα παιδιά καλούνται μέσα από την ασφάλεια που τους εξασφαλίζει ο ρόλος και μέσα από τη δραματοποίηση μιας φανταστικής ιστορίας, να συζητήσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, χωρίς περιορισμούς και φόβους, να εξωτερικεύσουν όλη την ενέργεια τους και να διασκεδάσουν. Τελικά τους δίνεται η δυνατότητα να αναγνωρίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα συναισθήματα τους και να εκφραστούν για απολύτως αληθινά ζητήματα που μπορεί να τα απασχολούν στην καθημερινότητά τους.

Το παιχνίδι, η κίνηση του σώματος, η σιωπή και η παύση, ο αυτοσχεδιασμός και ο ρόλος θα δώσουν στο κάθε παιδί την ανακούφιση, την ευχαρίστηση, την απόλαυση, βοηθώντας το να στραφεί προς τον εαυτό του αλλά και προς τις ανάγκες και τα πιστεύω των άλλων.

Μέσα από την ευκαιρία έκφρασης και απελευθέρωσης συναισθημάτων, κινήσεων και φαντασίας, το θεατρικό παιχνίδι προσφέρει τη δυνατότητα στο παιδί να εξερευνήσει ακόμα και πιθανές δυσκολίες και φόβους. Αυτό μπορεί να το επιτύχει με τη μεταμόρφωσή του σε έναν ρόλο κι έτσι, ακόμα και τα λιγότερο κοινωνικά παιδιά που μπορεί στην αρχή να δυσκολεύονται να εκφραστούν ελεύθερα ή/και να συνεργαστούν με άλλα άτομα, στη συνέχεια το καταφέρουν με άνεση.

Η Θεατρική Αγωγή είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά που είναι πιο εσωστρεφή ακριβώς γιατί η επικοινωνία δεν γίνεται μόνο με τους παραδοσιακούς όρους της προφορικής ομιλίας αλλά και με πολλά ακόμα προσωπικά εκφραστικά και καλλιτεχνικά μέσα, όπως ο αυτοσχεδιασμός, η κίνηση, η ζωγραφική, η χειροτεχνία, ακόμα και η σιωπή.

ΈΝΑΡΞΗ: Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 18:00-19:00
ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ: Κάθε Παρασκευή, 18:00-19:00 (εκτός περιόδων σχολικών διακοπών)
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 35 ευρώ/μήνα (4 συναντήσεις) 2 αδέρφια: 60 ευρώ/μήνα (4 συναντήσεις)
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: τηλ. 6948 828384
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Οι συναντήσεις μας θα γίνονται στο “ΧΩΡΑφΙ – Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας & Παραστατικών Τεχνών”, Κονδυλάκη 10, Ρέθυμνο

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ

ΕΛΕΝΗ-ΤΟΝΙΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ

Η Ελένη-Τόνια Κοντογιάννη είναι Θεατροπαιδαγωγός και Εμψυχώτρια ομάδων, με ειδίκευση και μεγάλη εμπειρία σε εκπαιδευτικά προγράμματα Θεατρικής Αγωγής και Θεατρικού Παιχνιδιού. Μακροχρόνια είναι και η ενασχόλησή της με το Θέατρο, την Εμψύχωση Ομάδων, τη Δημιουργία Παιδικών Παραστάσεων και Βιωματικών Δρώμενων. Εργάζεται με ομάδες παιδιών σε όλα τα εξελικτικά στάδια, από την προσχολική ηλικία ως το Λύκειο, καθώς και με ομάδες εκπαιδευτικών, φοιτητών, θεατρολόγων, ηθοποιών, ψυχολόγων, γενικότερα με όλους εκείνους που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τη δημιουργική τους έκφραση, την επικοινωνία και τη μάθηση. Έχει διδάξει Θεατρική αγωγή & Θεατρικό Παιχνίδι, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και στο Διδασκαλείο Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμα σεμινάρια Θεάτρου, Θεατρικού Παιχνιδιού, Εμψύχωσης Ομάδων, Δραματοθεραπείας και Αφήγησης Παραμυθιού, ενώ επίσης έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ευρωπαϊκά προγράμματα.
Στις συνεργασίες της συγκαταλέγονται: το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Δημοτικό Θέατρο Ρεθύμνου, το Μουσικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου, Δημοτικά Σχολεία, Παιδικοί Σταθμοί, Ι.Ε.Κ και Ν.Ε.Λ.Ε Ρεθύμνου, Κ.Ε.Κ και ΚΕΕ Ρεθύμνου, οι εταιρείες Grecotel & Aquilahotels, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, ο Σύλλογος Καλλιτεχνών ΚΑΤΑΡΤΙ, στον οποίο είναι ιδρυτικό μέλος, διάφορες θεατρικές ομάδες και πολιτιστικά σχήματα.
Είναι
• Πτυχιούχος Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης και του τετραετούς Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού του Λ.Κουρετζή.
• Manager προγράμματος, οργάνωσης και λειτουργίας του Παιδικού και Βρεφικού τμήματος του ξενοδοχείου Rithymna Beach Hotel.
• Eκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής.
• Μέλος του συλλόγου εμψυχωτών Κρήτης.
τηλ. 6948828384

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΔΑΚΗΣ

Ο Βαγγέλης Λιοδάκης παρακολούθησε τα μαθήματα του Θεατρικού Εργαστηρίου «Κύτταρο» στην Αθήνα. Στη συνέχεια, τελείωσε με υποτροφία την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Ωδείο Αθηνών».  Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια του Ryszard Cieslak της σχολής Grotowski για το Σωματικό Θέατρο.
Έχει πάρει μέρος σε πάνω από 50 θεατρικές παραστάσεις σε έργα Κλασικού Ρεπερτορίου, Αρχαίας Τραγωδίας και Κωμωδίας, Σύγχρονου ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, Παιδικού Θεάτρου, σε παραστάσεις Θεάτρου Δρόμου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε Μουσικές παραστάσεις και Ρerformances με καταξιωμένους σκηνοθέτες.
Έχει συνεργαστεί με τα ΔΗΠΕΘΕ: Ρούμελης, Ρόδου, Πάτρας, Καβάλας, Ιωαννίνων, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου, με το Δημοτικό Θέατρο Ρεθύμνου και με πλήθος θεατρικών ομάδων, σε δύο εκ των οποίων υπήρξε συνιδρυτής. Επίσης έχει πάρει μέρος σε παραστάσεις Θεάτρου για το Ραδιόφωνο και σε Θεατρικά Αναλόγια.
Έχει πρωταγωνιστήσει σε βραβευμένες Ελληνικές Ταινίες Μικρού και Μεγάλου μήκους, σε Τηλεταινίες, Τηλεοπτικές Σειρές και Διαφημίσεις σε Τηλεόραση και Ραδιόφωνο.
Συντονίζει Θεατρικές Ομάδες, διδάσκει Υποκριτική και μαθήματα Θεατρικής Αγωγής – Θεατρικού Παιχνιδιού σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Έχει υπάρξει συνιδρυτής σε 3 Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες: «Εταιρία Τέχνης Θ΄ όπως θέατρο» (2002) «Φιλική Εταιρεία Τάσσει δ΄έρωτα» (2005) «ΧΩΡΑφΙ ΑΜΚΕ-Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας & Παραστατικών Τεχνών» (2017)

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
2 Οκτ 2020
Ώρα:
18:00 - 19:00
Κόστος:
35€
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, ,

Χώρος Διεξαγωγής

ΧΩΡΑφΙ – Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας & Παραστατικών Τεχνών
Κονδυλάκη 10
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
697 476 2014