Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

To έργο «AVE MARIA (Το δάκρυ)» της Σοφίας Μανιατάκη φιλοξενείται στη Φορτέτζα

19 Αυγ 2023 στις 10:00 - 14:00

Το “Ave Maria” (Το δάκρυ) μια ωδή για την αντοχή και την αναγέννηση, ενσωματώνει τη θλίψη μου για την πύρινη καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων το 2019, ένα αγαπημένο σύμβολο πίστης και αρχιτεκτονικού μεγαλείου. Κατασκευασμένο με σχολαστική προσοχή και έμφαση στη λεπτομέρεια, απηχεί τη γοτθική αύρα του καθεδρικού ναού, που επιβίωσε από τη φωτιά. Παράλληλα, το έργο επιχειρεί να δώσει ύλη στη σπαρακτική ερμηνεία της Μαρίας Κάλλας στο ομώνυμο κομμάτι. Το ωμό συναίσθημα και η θεία χάρη που συνυπάρχουν σε αυτόν τον σιωπηλό ύμνο ελπίδας και αναγέννησης αποτελούν τα πνευματικά υλικά του γλυπτού. Πρόκειται για μια οπτική συμφωνία, που παντρεύει την τραγωδία της απώλειας με την ομορφιά της ανθεκτικότητας, περικλείοντας το πνεύμα της Παναγίας των Παρισίων και τη μαγευτική φωνή της Κάλλας, δύο διαχρονικά σύμβολα υψηλής αισθητικής.

Η Σοφία Μανιατάκη παρουσιάζει το έργο της AVE MARIA (το δάκρυ). Η συγκεκριμένη παρουσίαση αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση για την καλλιτέχνη καθώς παρουσιάζει για πρώτη φορά έργο της στον τόπο καταγωγής της, το Ρέθυμνο. Το έργο εκτίθεται για πρώτη φορά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Σοφία Μανιατάκη είναι εικαστικός. Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στα Χανιά και έχει καταγωγή από τις Σαϊτούρες Ρεθύμνης. Τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα.

Σπούδασε σχέδιο πατρόν και κατασκευή ρούχου. Αφοσιώθηκε αποκλειστικά στην κατασκευή Haute couture ενδυμάτων. Με την πάροδο του χρόνου εκμεταλλευόμενη και τις ικανότητες που απέκτησε από τη ραπτική, στράφηκε στις δημιουργικές μεταποιήσεις και αναπαλαιώσεις επίπλων. Παράλληλα, η φιλοσοφία που κουβαλούσε από τις μεταποιήσεις της γέννησε την ανάγκη να μεταμορφώσει σε τέχνη αυτήν την ασχολία. Έτσι, μέσα στα επόμενα χρόνια ανέπτυξε ένα δικό της μέσο τέχνης στο οποίο έχει ως επίκεντρο πάντα ανδρείκελα γλυπτά (ομοιώματα ανθρώπων). Τα επεξεργάζεται και τα ντύνει κυρίως με μεταποιημένες πρώτες ύλες. Οι θεματικές των έργων της έχουν ως κοινό άξονα την εσωτερική αναζήτηση, τον πόνο και τη νοσταλγία.

Τα έργα της δουλεμένα με σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια έχουν εκτεθεί σε γκαλερί φεστιβάλ και εκθέσεις έχοντας εισπράξει θερμές κριτικές.

AVE MARIA Το Δάκρυ
Σοφία Μανιατάκη
17.06 – 19.08
Δίδυμα Κτίρια, Φορτέτζα
10.00 – 14.00 – Δευτέρα & Τρίτη κλειστά.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
19 Αυγ 2023
Ώρα:
10:00 - 14:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Φορτέτζα
Κάστρο Φορτέτζα
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα

Διοργανωτής

Δήμος Ρεθύμνου