Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

To Μέγαρο έξω από το Μέγαρο: O Λεωνίδας Καβάκος & το Apollωn Ensemble  στη Μονή Αρκαδίου

14 Ιουνίου στις 20:30

2025: Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συνεχίζει και φέτος την εξωστρεφή του διαδρομή, με εκδηλώσεις πέρα από τους δικούς του χώρους, σε εμβληματικές τοποθεσίες της Ελλάδας που συνδέουν την τέχνη με την ιστορία και την τοπική κοινωνία.

Με βαθιά πίστη στον ρόλο του πολιτισμού ως φορέα συνοχής, μνήμης και αναγέννησης, το Μέγαρο φέρνει τη μουσική σε τόπους ιστορικής, κοινωνικής και συμβολικής σημασίας, δημιουργώντας συνθήκες ουσιαστικής συνάντησης ανάμεσα στο κοινό, το τοπίο και την τέχνη.

Μέσα από συνεργασίες με κορυφαίους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, και σε στενή σύμπραξη με θεσμικούς και τοπικούς φορείς, το πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού αγγίζει με σεβασμό το παρελθόν και κοιτά με δημιουργικότητα το μέλλον.

Ιερά Μονή Αρκαδίου – Κρήτη
Σάββατο 14 Ιουνίου 2025 | Ώρα 20:30
Προαύλιος Χώρος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου
Λεωνίδας Καβάκος & Apollωn Ensemble

Ο Λεωνίδας Καβάκος πλαισιώνεται από εκλεκτούς Έλληνες μουσικούς του Apollωn Ensemble (Αλ. Σακαρέλλο, Ηλ. Λιβιεράτο, Τ. Γαβριηλίδη-Πέτριν, Chr. Miroshnikov) για μια μοναδική βραδιά μουσικής δωματίου σε έναν χώρο – σύμβολο ιστορικής μνήμης, που βρίσκεται 23 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Ρέθυμνο στις βορειοδυτικές πλαγιές του Ψηλορείτη και σε υψόμετρο περίπου 500 μέτρων.

Πρόγραμμα:
v. BeethovenViolin Sonata No. 9 in A Major, Op. 47Kreutzer Sonata
(Ενορχήστρωση για κουιντέτο εγχόρδων: 2 βιολιά, βιόλα, 2 βιολοντσέλα)
I. Adagio sostenuto – Presto
II. Andante con variazioni
III. Finale: Presto

 Fr. SchubertString Quintet in C Major, D 956, Op. 163
   (2 βιολιάβιόλα, 2 βιολοντσέλα)
Ι. Allegro ma non troppo
II. Adagio
III. Scherzo. Presto – Trio. Andante sostenuto
IV. Allegretto

Συντελεστές

Λεωνίδας Καβάκος Ι βιολί I

Apollωn Ensemble
Αλέξανδρος Σακαρέλλος Ι βιολί II
Ηλίας Λιβιεράτος Ι βιόλα
Τιμόθεος Γαβριηλίδης – Πέτριν Ι βιολοντσέλο I
Christophor Miroshnikov Ι βιολοντσέλο II

Η σύμπραξη των διακεκριμένων μουσικών, σε αυτό το μοναδικό περιβάλλον, αναμένεται να είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία υψηλής τέχνης.

Τα (δωρεάν) εισιτήρια για την εκδήλωση έχουν εξαντληθεί.

Διοργανωτής

Μεγαρο Μουσικης

Χώρος Διεξαγωγής

Μονή Αρκαδίου
Arkadi, Ρεθύμνου 741 50 Greece + Χάρτης Google