Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Το μουσικό σχήμα Dretta στην Αγία Γαλήνη

21 Ιούλ 2019 στις 21:30

Δωρεάν

Με την διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και την στήριξη του Τουριστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Δαιδάλου-Ικάρου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιουλίου μουσική παράσταση από το σχήμα “Dretta” στην Αγία Γαλήνη (Θέατρο Δαίδαλος- Ίκαρος).

Ο Βασίλης Γιασλακιώτης, -όπως αναφέρει ο ίδιος- εμπνευστής του project Dretta, συνεργάζεται με διάφορους μουσικούς θέλοντας έτσι να δώσει ιδιαίτερο χρώμα στις συνθέσεις του οι οποίες έχουν ως αφετηρία το κρητικό μουσικό ιδίωμα και προορισμό την αυτοσχεδιαστική βάση της σύγχρονης modal jazz.

Εκτός από τα επτά κομμάτια του πρώτου του δίσκου θα παρουσιαστούν πρωτότυπες συνθέσεις και επιλεγμένα διασκευασμένα κομμάτια εμπλουτισμένα με παραδοσιακό χρώμα και ενορχηστρωμένα σύμφωνα πάντα με την αισθητική του Dretta. Το project “Vasilis Giaslakiotis Dretta” έχει παρουσιαστεί σε ιδιαίτερους χώρους σε Αθήνα και Κρήτη όπως επίσης και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Είσοδος ελεύθερη.

Το μουσικό σχήμα Dretta αποτελούν οι:

Ανδρέας Αρβανίτης – Κρητική λύρα
Αποστόλης Γιασλακιώτης – Ηλεκτρική κιθάρα/εφέ
Λάμπρος Παπανικολάου – Κόντραμπάσο
Βασίλης Γιασλακιώτης – Τύμπανα/Sampling

Ο Bασίλης Γιασλακιώτης γεννήθηκε το 1982 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σε ηλικία 8 ετών άρχισε τις μουσικές του σπουδές στην κρητική λύρα στη μουσική σχολή του Σπύρου Σηφογιωργάκη από όπου αποφοίτησε 6 χρόνια μετά. Στη συνέχεια διδάχτηκε τύμπανα στο Ηράκλειο όπου και συμμετείχε σε διάφορα σχήματα ροκ και αυτοσχεδιαστικής μουσικής. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα τύμπανα στο Modern Music School της Αθήνας με άριστα. Συνεργάζεται με δημοφιλείς καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής και συμμετέχει σε γνωστά σχήματα τζαζ, ροκ και παραδοσιακής μουσικής καθώς και σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
21 Ιούλ 2019
Ώρα:
21:30
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , , ,

Διοργανωτής

Περιφέρεια Κρήτης

Χώρος Διεξαγωγής

Αγία Γαλήνη
Αγία Γαλήνη
Αγία Γαλήν, Ρεθύμνου Ελλάδα
+ Χάρτης Google