Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Κρήτης παρουσιάζει την παράσταση «Γουρούνι στο σακί»

20 Ιούλ 2022 στις 21:00 - 22:30

Δωρεάν

«Γουρούνι στο σακί», του Ζωρζ Φεϋντώ
Από το Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου (Όμιλος Θεατρικής & Μουσικής Παιδείας)

Τέταρτη 20 Ιουλίου 2022, 21:00
“Ερωφίλη” – Φορτέτζα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

… Θα μπορούσε ποτέ ένας βιομήχανος ζάχαρης κι ένας άφωνος τενόρος να κατακτήσουν την όπερα των Παρισίων; Και όμως στο έργο του Ζ. Φεϋντώ «Γουρούνι στο Σακί» γίνεται μια τέτοια προσπάθεια, όταν μια οικογένεια επιδιώκει να αναβαθμίσει το κοινωνικό της προφίλ μέσω της τέχνης. Ο Πακαρέλ, βιομήχανος ζαχάρεως, θέλει να προσθέσει στο χρήμα του και λίγη δόξα, ανεβάζοντας στην όπερα των Παρισίων ένα έργο της κόρης του. Θεωρεί ότι θα εκβιάσει την διοίκηση της όπερας με το συμβόλαιο που κλείνει με έναν διάσημο τενόρο, που όμως αποδεικνύεται ένας άσχετος νεαρός. Οι παρεξηγήσεις διαδέχονται η μια την άλλη σ’ αυτήν την καυστική σάτιρα της αστικής τάξης, όπου διακωμωδείται η φιλοδοξία των αστών, που θεωρούν ότι με το χρήμα όλα αγοράζονται.

Ο Ζωρζ Φεϋντώ (1862 – 1921) ήταν Γάλλος θεατρικός συγγραφέας, ζωγράφος και συλλέκτης έργων τέχνης. Έγραψε 39 θεατρικά έργα που είχαν μεγάλη απήχηση στο γαλλικό κοινό. Τα έργα του παρουσιάζουν χαρακτήρες, τους οποίους το κοινό μπορούσε εύκολα να αναγνωρίσει. Έχουν καλοδουλεμένη πλοκή και ευρηματικότητα και δημιουργούν απίθανες παρεξηγήσεις, όπου σατιρίζονται τα μικροαστικά ήθη και η υποκρισία της εποχής.

Ο Όμιλος Μουσικής και Θεατρικής Παιδείας του Πειραματικού Λυκείου Π. Κ. λειτουργεί από το 2014, έχει μέλη του μαθητές του Πειραματικού Λυκείου και άλλων Λυκείων του Ρεθύμνου και λειτουργεί όλο τον χρόνο με γενικότερο στόχο την καλλιέργεια θεατρικής και μουσικής κουλτούρας στα μέλη του, την ενίσχυση του παιδευτικού ρόλου του θεάτρου και την καλλιέργεια της δημιουργικής έκφρασης των μαθητών.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
20 Ιούλ 2022
Ώρα:
21:00 - 22:30
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , , ,

Διοργανωτής

Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου

Χώρος Διεξαγωγής

Θέατρο Ερωφίλη
Χαιρώνειας 15
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google